Οι αγαπημένες συνήθειες των Χριστουγέννων που τις περιμένουμε πώς και πώς

Οι αγαπημένες συνήθειες των Χριστουγέννων που τις περιμένουμε πώς και πώς

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν ανυπομονεί κάθε χειμώνα να έρθουν τα Χριστούγεννα - κι αν υπάρχει, μάλλον το άρθρο δεν απευθύνεται σε αυτόν! Όλοι οι υπόλοιποι, που θεωρούμε τα Χριστούγεννα ως την πιο μαγική γιορτή του χρόνου, δεν βλέπουμε την ώρα να επαναλάβουμε σχεδόν ευλαβικά κάποιες συνήθειες και παραδόσεις που αλλάζουν τη διάθεση ολόκληρης της οικογένειας.

Άδεια από τη δουλειά και διακοπές των παιδιών

Κάθε Χριστούγεννα, τα σχολεία κλείνουν για 2 εβδομάδες και οι γονείς ξεκλέβουν κάποιες μέρες για να περάσουν σπίτι με τα παιδιά τους. Ανάμεσα σε γέλια, ψώνια, θέατρα, βόλτες και μαγειρέματα, η οικογένεια επανενώνεται και δημιουργεί αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα. 

Μπορεί η άδεια από τη δουλειά να μην σημαίνει απαραίτητα ξεκούραση, μια και εκείνες οι μέρες είναι συνήθως γεμάτες με δεκάδες δραστηριότητες, αλλά τουλάχιστον ξεκουραζόμαστε συναισθηματικά και ψυχικά. Οι έγνοιες και το αυστηρό πρόγραμμα πάνε περίπατο ενώ μας απασχολούν μόνο… ευχάριστες και διασκεδαστικές υποχρεώσεις!

Με τις ώρες στην κουζίνα για γλυκά με τα παιδιά

Είναι τελείως διαφορετικό να μαγειρεύεις καθημερινά επειδή ΠΡΕΠΕΙ, από το να μαγειρεύεις επειδή θες! Τα Χριστούγεννα προσφέρουν αυτό το προνόμιο στις μαμάδες - τουλάχιστον στις μαμάδες που αγαπούν να φτιάχνουν μελομακάρονα, κουλουράκια ή λιχουδιές για τα παιδιά. 

Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, που το καθημερινό μαγείρεμα δεν είναι από τα φόρτε μου, βρίσκω την ευκαιρία να μαγειρέψω παρέα με τα παιδιά μου διάφορες συνταγές, χωρίς να έχω τον χρόνο να με κυνηγάει. Τα παιδιά, από την άλλη, ευχαριστιούνται το χρόνο που περνάμε όλοι μαζί στην κουζίνα τραγουδώντας, καθώς απολαμβάνουν και την μαμά τους να… μαγειρεύει με κέφι (πράγμα σπάνιο!).

Επιτέλους βόλτες χωρίς να κοιτάμε το ρολόι

Μετά τα μαγειρέματα, βάζουμε το παλτό μας και παίρνουμε τους δρόμους… είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια ζεστή σοκολάτα στο κέντρο της Αθήνας, μια θεατρική παράσταση που τα τρεχάματα της καθημερινότητας μας το στερούν, παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης στην παιδική χαρά και, φυσικά, ψώνια!

Οι βόλτες των Χριστουγέννων με τα παιδιά είναι μία από τις ομορφότερες εμπειρίες. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις βιτρίνες, το αστείρευτο κέφι των παιδιών και η ευκαιρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί χωρίς να κοιτάμε το ρολόι, είναι αυτό που περιμένω κάθε χρόνο πώς και πώς!

Επιτραπέζια και ταινίες για όλη την οικογένεια

Κι αφού γυρίσουμε στο σπίτι κουρασμένοι, δεν χρειάζεται να αρχίσουμε να φωνάζουμε στα παιδιά να πλύνουν δόντια και να ετοιμαστούν για ύπνο… Τα σχολεία είναι κλειστά και μπορούν να μείνουν ξύπνια μέχρι αργά. 

Έτσι, αφού βάλουμε τις πιτζάμες μας, καθόμαστε στο χαλί και παίζουμε επιτραπέζια η συζητάμε. Μετά, βλέπουμε όλοι μαζί αγκαλιά μία χριστουγεννιάτικη ταινία και η βραδιά κλείνει συνήθως με δάκρυα συγκίνησης, φιλιά και αγκαλιές. 

Το τραπέζι των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους μας

Και φυσικά, εμείς που αγαπάμε τα Χριστούγεννα ανυπομονούμε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλους τους αγαπημένους μας! Πρόκειται για μια μέρα που τις περισσότερες φορές είναι εξαντλητική, αλλά σου αφήνει μια γλυκιά και τρυφερή γεύση που σε ακολουθεί για την υπόλοιπη χρονιά. 

Έτσι όπως είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν είναι εύκολο να βρεθούν όλοι οι αγαπημένοι συγγενείς και φίλοι μαζί - πόσο μάλλον στα χρόνια της πανδημία!  Γι΄ αυτό τον λόγο, όμως, υπάρχουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά που θα είναι πάντα οι αγαπημένες μας μέρες.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v