Γυναίκα χωρίς μήτρα έγινε μαμά μέσω μεταμόσχευσης για 2η φορά!

Γυναίκα χωρίς μήτρα έγινε μαμά μέσω μεταμόσχευσης για 2η φορά!

Η Jennifer Dingle ήταν μόλις 14 όταν έμαθε ότι πάσχει από το σύνδρομο MRKH, που σημαίνει ότι δεν διαθέτει μήτρα και άρα δεν θα μπορούσε να γίνει μαμά. Μεγαλώνοντας, ομως, το ήθελε πολύ κι έτσι τόλμησε να κάνει κάτι που ελάχιστες γυναίκες στον κόσμο έχουν κάνει – και μάλιστα, δύο φορές!

«Μου είπαν ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω δικό μου παιδί παρά μονο μέσω παρένθετης μητέρας. Ήταν σκληρό για μια έφηβη που ονειρευόταν να κάνει δική της οικογένεια μια μέρα», θυμάται η Jennifer.

Το 2011 γνώρισε τον άντρα της, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά υποστηρικτικός με την κατάστασή της. Μάλιστα, την διαβεβαιωσε ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί γιατί θα γίνονται γονείς με όποιον τρόπο αυτό ήταν εφικτό.

Πέντε χρόνια μετά, η Jennifer άκουσε για μια πρωτοποριακή διαδικασία που, αν και «υψηλού κινδύνου», θα της έδινε την ευκαιρία να κυοφορήσει το δικό της παιδί. Η διαδικασία αυτή ήταν η μεταμόσχευση μήτρας και ήταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχασε λεπτό και δήλωσε συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Μπέιλορ στο Ντάλας.

Σύντομα, βρισκόταν καθ’ οδόν για το Τέξας, για να γίνει μία από τις 10 γυναίκες χωρίς μήτρα που θα λάμβαναν μοσχεύματα για να κυοφορήσουν το παιδί τους οι ίδιες. Μετά τη διαδικασία της εξωσωματικής για τη δημιουργία των εμβρύων, βρέθηκε η κατάλληλη δότρια οργάνου και η Jennifer μπήκε στο χειρουργείο.

Η 9ωρη εγχείρηση πέτυχε και ένα μήνα μετά η 27χρονη είχε την πρώτη περίοδο της ζωής της. Έξι μήνες μετά, έγινε η εμβρυομεταφορά και μετά από 9 μήνες η Jennifer κρατούσε στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι γιατροί της έκαναν στην Jennifer μια τολμηρή πρόταση. Της ζήτησαν να κάνει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στις ΗΠΑ: να δοκιμάσει να κυοφορήσει και δεύτερο παιδί με το ίδιο μόσχευμα.

Εκείνη δέχτηκε την πρόκληση. Από τα τέσσερα έμβρυα που της είχαν απομείνει τα τρία δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, η τελευταία προσπάθεια όμως στέφθηκε με επιτυχία και το ζευγάρι απόκτησε ακόμα μία κορούλα.

«Είμαι ευγνώμων στη γυναίκα που δώρισε τη μήτρα της κι έτσι έγινα μαμά. Έχω μάθει ποια είναι κι ελπίζω να την γνωρίσω από κοντά καποια μέρα να της πως ένα μεγάλο ευχαριστώ», λέει η πανευτυχής κοριτσομαμά.

Μετά τη γέννηση της δεύτερης κορης της, η Jennifer προχώρησε σε αφαίρεση της «θαυματουργής» μήτρας – η μεταμόσχευση είναι προσωρινή.

«Μια μέρα», συνεχίζει η Jennifer, «όταν τα κορίτσια μου μεγαλώσουν, θα τους λέμε την ιστορία της γέννησής τους – πώς ήρθαν στον κόσμο τα δυο μικρά θαυματάκια μας».

Πηγή: metro.co.uk

v