Πρόωρο μωρό διέψευσε τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα γεννηθεί εγκεφαλικά νεκρό

Πρόωρο μωρό διέψευσε τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα γεννηθεί εγκεφαλικά νεκρό

Ένα ζευγάρι μοιράζεται τη συγκλονιστική ιστορία του γιου τους που ήρθε στον κόσμο πρόωρα. Οι γιατροί ισχυρίζονταν ότι θα γεννηθεί εγκεφαλικά νεκρός, όμως, ο μικρούλης μαχητής τους διέψευσε και σήμερα είναι 1 έτους και έκανε τα πρώτα του βήματα.

Η μητέρα Jillian Martin από το βορειοδυτικό Κουίνσλαντ και ο σύντροφός της, Dan Rhodes, μέσα από την εμπειρία τους θέλουν να ρίξουν φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με πρόωρα μωρά και να δώσουν ελπίδα σε όσους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Τα νερά της Jillian έσπασαν στις 2ο εβδομάδες και οι γιατροί της είπαν να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, καθώς δύσκολα το μωρό θα επιβίωνε στη γέννα. Ωστόσο, εξετάσεις έδειξαν ότι ο γιος της πάλευε να κρατηθεί στη ζωή και ο καρδιακός του παλμός ήταν μια χαρά. Έτσι, η μητέρα μπόρεσε να κυοφορήσει το παιδί της για άλλες τρεις εβδομάδες.

Οι γιατροί όμως είχαν δώσει στο ζευγάρι ένα ακόμη κακό νέο: το αγοράκι τους θα γεννιόταν εγκεφαλικά νεκρό.

Στις 23 εβδομάδες ο Isaiah γεννήθηκε, διαψεύδοντας τους γιατρούς ενώ ζύγιζε μόλις 700 γραμμάρια. «Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μικρούλης ήταν» είπε η μητέρα του. Το αγοράκι παρέμεινα στην εντατική μονάδα νεογνών του νοσοκομείου για 4 μήνες.

Ένα βράδυ, αφού είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους, ο μικρούλης δεν ήταν καλά. Διαγνώστηκε με τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και τον ανθρώπινο μεταπνευμονοϊό (HMPV). «Οι γιατροί είπαν ότι οι δύο ιοί θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει. Παρ' όλα αυτά, μετά από τρεις εβδομάδες στην εντατική, ο Isaiah "επανήλθε στο φυσιολογικό" και άφησε τους πάντες άφωνους» δήλωσε η Martin. 

Τώρα, το αγοράκι ενώ ζει με εγκεφαλική παράλυση υψηλής λειτουργικότητας, αμφιβληστροειδοπάθεια και χρόνια πνευμονοπάθεια, δεν το βάζει κάτω και μάλιστα πρόσφατα έκανε τα πρώτα του βήματα.

«Θαύματα συμβαίνουν» κατέληξε η μητέρα!

Πηγή: abc.net.au

v