Μήνυσε τον γυναικολόγο της μαμάς της επειδή γεννήθηκε με σοβαρή πάθηση

Μήνυσε τον γυναικολόγο της μαμάς της επειδή γεννήθηκε με σοβαρή πάθηση

Η Evie Toombes γράφει δικαστική ιστορία αυτές τις ημέρες καθώς αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια τον γυναικολόγο της μητέρας της ως υπεύθυνο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εκ γενετής – συγκεκριμένα δισχιδή ράχη – και την περιορίζουν σημαντικά στη ζωή της.

Και το κάνει, παρά το ότι η ίδια έχει καταφέρει να κάνει καριέρα ως αθλήτρια της ιππασίας και να ανταγωνίζεται επάξια, σε διεθνές επίπεδο, αθλητές με αναπηρίες και χωρίς.

Αφορμή για την κίνησή της αυτή είναι ο ισχυρισμός της μητέρας της ότι ο γιατρός της δεν της συνέστησε να λάβει φολικό οξύ ως συμπλήρωμα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν κερδίσει, η Evie ελπίζει να λάβει μια τεράστια αποζημίωση ως κάλυψη για το υψηλό κόστος που παρουσιάζει η δύσκολη καθημερινότητά με την πάθησή της.

Η πλευρά του γιατρού, αρνείται φυσικά κάθε υπαιτιότητα λέγοντας ότι έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές και τίποτα λιγότερο.

«Μου είπε ότι αν τρεφόμουν σωστά πριν την εγκυμοσύνη τότε δεν χρειαζόταν να λάβω φολικό οξύ κατά τη διάρκειά της και δεν μου ανέφερε ποτέ την πιθανότητα να γεννηθεί το παιδί μου με αυτήν την πάθηση λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού», είπε στο δικαστήριο η 50χρονη μαμά της Evie.

Η κόρη της γεννήθηκε το Νοέμβριο του 2001 παρουσιάζοντας μυελομηνιγγοκήλη και οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα της ότι η Evie θα έχει μόνιμη αναπηρία, η οποία θα δυσχεραίνει όσο περνάνε τα χρόνια κάνοντας την ίδια όλο και πιο εξαρτημένη από τους άλλους για τις βασικές της ανάγκες. Τελικά, η Evie ξεπέρασε πολλές δυσκολίες και πλέον, πέρα από αθλήτρια, είναι και σύμβουλος παιδιών με ασθένειες εκ γενετής σαν τη δική της.

Καθώς η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, το ποσό που ζητά ως αποζημίωση από εκείνους που θεωρεί υπεύθυνους για την κατάστασή της δεν έχει ακόμη οριστεί.

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v