Μπαμπάς που μεγάλωσε χωρίς γονείς υιοθέτησε 3 αγοράκια

Μπαμπάς που μεγάλωσε χωρίς γονείς υιοθέτησε 3 αγοράκια

Ένας άντρας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα να γίνει μπαμπάς και υιοθέτησε 3 αγοράκια  μόνος του. Ο Barry Farmer ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να μεγαλώνεις μακριά από τη μητέρα και τον πατέρα σου και φρόντισε να παρέχει σε αυτά τα παιδιά όσα ο ίδιος στερήθηκε.

Ο Barry Farmer πέρασε δύσκολα χρόνια αφού οι γονείς του δεν ήταν σε θέση να τον φροντίσουν και έτσι μεγάλωσε μόνο με τη γιαγιά του, η οποία ήταν η κηδεμόνας του. Όπως εξομολογήθηκε αργότερα, έμαθε από πολύ μικρός να στέκεται στα πόδια του και να φροντίζει τόσο τον εαυτό του, όσο και τη γιαγιά του όταν εκείνη χρειαζόταν βοήθεια.

Όταν έγινε 21 χρονών έγινε ανάδοχος γονέας του 8χρονου Jaxon, έχοντας όμως στο μυαλό του, ότι κάποια στιγμή ο μικρούλης θα επανενωθεί με την οικογένειά του. Οι δυο τους δέθηκαν πολύ και όταν δόθηκε η ευκαιρία στον Jaxon να ζήσει με πιθανούς θετούς γονείς, απευθύνθηκε στον Farmer για να τον ρωτήσει αν θα μπορούσε να γίνει ο πατέρας του.

Περίπου δύο χρόνια μετά την υιοθεσία του Jaxon, ο Farmer θέλησε να μεγαλώσει την οικογένειά τους, χαρίζοντάς του έναν αδερφό. Έτσι, το 2013, ο Farmer υιοθέτησε τον 11χρονο τότε Xavier. Λίγο μετά έκανε το ίδιο και με τον 4χρονο Jeremiah.

«Η πατρότητα είναι ό,τι καλύτερο! Και αυτό επειδή είμαι ο πατέρας που θα ήθελα να είχα μεγαλώνοντας. Συμμετέχω ενεργά στη ζωή των παιδιών. Είμαι εκεί όταν τα αγόρια μου κοιμούνται και όταν ξυπνούν», λέει ο Farmer. «Είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής τους και τους βοηθάω να πετύχουν τους στόχους τους. Προσπαθώ να μην χάνω τίποτα από τη ζωή τους. Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη του να είμαι ο πατέρας τους και ποτέ δεν την θεωρώ δεδομένη».

Ο Farmer ενθαρρύνει τους γύρω του να υιοθετήσουν ένα μεγαλύτερο παιδί ή έναν έφηβο, γιατί και αυτά έχουν τις ίδιες ανάγκες με ένα μικρό παιδί.

«Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται μόνιμη στέγη και κάποιον να κλείσει την πόρτα στο τραυματικό παρελθόν τους. Μπορούμε να δώσουμε και σε μεγαλύτερα παιδιά ένα παντοτινό σπίτι. Χρειάζονται κι αυτά την κατανόηση, τη συμπόνια και την καθοδήγησή μας».

Πηγή: people.com

v