Ε. Κούρκουλου: κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι βάρος

Ε. Κούρκουλου: κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι βάρος

Με αφορμή την επίσκεψή της στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια, η Εριέττα Κούρκουλου ανάρτησε στο Instagram ένα μήνυμα που αφορά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σε προχωρημένη πια εγκυμοσύνη και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την μητρότητα, αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά της πραγματικότητας η οποία εμπεριέχει πόνο, φόβο, εγκατάλειψη και παιδιά που νιώθουν «βάρος». Μια πραγματικότητα που, όπως λέει και η ίδια, χρειάζεται την συμμετοχή και την βοήθεια όλων μας για να γίνει και πάλι φωτεινή.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας "Πρωτοβουλία για το Παιδί" στην Βέροια. Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα.

Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… "πονάει", "σπάει", "ο φόβος χτυπάει", "τρομάζει", "αμφιβολίες", "θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες". Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα.

Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει.

Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη. Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε…

"Ευλογία", "θαύμα", "αγάπη", "ευτυχία"… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα.

Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου. Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτείνια και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία! Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες.»

v