Μην αφήνετε να φιλάνε το μωρό σας - η κόρη μου κόλλησε έρπη και βασανίζεται

Μην αφήνετε να φιλάνε το μωρό σας - η κόρη μου κόλλησε έρπη και βασανίζεται

Ως γνωστόν, τα μωρά είναι αξιολάτρευτα και όλοι θέλουμε να τα πάρουμε αγκαλιά, να τα χαϊδέψουμε και να τα φιλήσουμε. Ωστόσο, η αγάπη και ο ενθουσιασμός μας για τα μικροσκοπικά αυτά πλασματάκια δεν πρέπει να μας παρασύρει.

Για να τα πλησιάσουμε, πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως δεν θα τους μεταδώσουμε κάποιο μικρόβιο που για τους ενήλικες ίσως είναι αμελητέο αλλά για τα μωρά, που ακόμα χτίζουν τις άμυνές τους, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο. 

Αυτό συμβουλεύει και μία μαμά με ανάρτησή της στο Instagram όταν η κόρη της κόλλησε ένα στέλεχος έρπητα από κάποιον που την φίλησε. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επώδυνο για το κοριτσάκι, αφού έχει γεμίσει πληγές στα ούλα και δυσκολεύεται ακόμα και να φάει ή να πιει νερό. 

Η γυναίκα, η οποία μοιράστηκε την ιστορία της στη σελίδα Tiny Hearts, λέει ότι δεν ξέρει πώς ήρθε σε επαφή με τον ιό το μωρό της. «Δεν έχουμε βρεθεί κοντά σε κανέναν με ενεργό έρπη - ή τέλος πάντων κανέναν που να μας είχε ενημερώσει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τη σημασία της καλής υγιεινής όσων υποφέρουν από έρπη και, φυσικά, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται κοντά σε μικρά παιδιά».

Η κόρη της, η οποία έχει πάει ήδη δύο φορές στο νοσοκομείο μέχρι τώρα λόγω έρπητα, δυσκολεύεται ακόμα και να πιπιλήσει το δάχτυλό της και υποφέρει από έντονους πόνους. Έχει να φάει στερεά τροφή πάνω από μια εβδομάδα, ενώ οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της πως αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 15 μέρες ακόμα. 

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να απαλύνω τον πόνο της» λέει η μητέρα της. «Κανένα μωρό ή μαμά δεν μπορεί να αντέξει αυτή την κατάσταση. Μην αφήνετε να φιλούν άλλοι τα μωρά σας, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο» προειδοποιεί τους άλλους γονείς.

Σύμφωνα με τη σελίδα Tiny Hearts, ο έρπης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για μωρά κάτω των έξι μηνών επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν, αρνούνται τη φαρμακευτική αγωγή γιατί προκαλεί περισσότερο πόνο και τελικά  χάνουν βάρος, αφυδατώνονται και μπορεί να αρρωστήσουν πολύ. Πρόκειται για μια μακροχρόνια πάθηση, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά. 

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v