Παραλίγο να χάσω την 3χρονη κόρη μου από πνιγμό - δεν θα το ξεχάσω όσο ζω!

Παραλίγο να χάσω την 3χρονη κόρη μου από πνιγμό - δεν θα το ξεχάσω όσο ζω!

Η Katie Trotman δεν θα ξεχάσει ποτέ το έτος 2020, όχι λόγω της πανδημίας και των lockdown, αλλά επειδή η κόρη της, η 3χρονη Nora, παραλίγο να χάσει τη ζωή της. «Ήταν το πιο τραυματικό πράγμα που έχω βιώσει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μου» θυμάται σήμερα. «Η Nora είναι ένα ζωντανό και αεικίνητο πλάσμα κι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καθόλου ενέργεια μέσα της».

Την Ημέρα του Πατέρα, η Nora και η οικογένειά της πήγαν στο σπίτι ενός φίλου για ένα πάρτι γενεθλίων. Το σπίτι διέθετε και πισίνα, κάτι που είχε ενθουσιάσει το κοριτσάκι. Όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι που τα παιδιά του πάρτι βγήκαν από την πισίνα για να φάνε - όλα εκτός από την μικρή Nora. 

Η Katie αναρωτήθηκε αμέσως πού είναι η κόρη της. Η  διαίσθησή της την προειδοποίησε πως κάτι άσχημο έχει συμβεί. Άρχισε να ψάχνει μανιωδώς το κορίτσι, μέχρι που το βρήκε να επιπλέει άψυχο στην πισίνα. 

«Την είδα να επιπλέει μπρούμυτα στο νερό και τα’ χασα. Άρχισα να φωνάζω και να προσεύχομαι… Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω» αναφέρει η μητέρα της μικρής Nora. Στη συνέχεια, βούτηξε στο νερό και έβγαλε την κόρη της έξω. Προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό για να επαναφέρει τον καρδιακό παλμό του 3χρονου κοριτσιού. 

Ευτυχώς, δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν οι διασώστες και την επανάφεραν στη ζωή. Για τις επόμενες 17 μέρες, το Νοσοκομείο Παίδων έγινε το δεύτερο σπίτι της οικογένειας, καθώς η Nora ήταν διασωληνωμένη και υπό παρακολούθηση για τυχόν επιληπτικές κρίσεις.

Οι γονείς της δεν έφυγαν λεπτό από κοντά της ελπίζοντας πως το χειρότερο σενάριο, για πιθανή εγκεφαλική βλάβη, δεν θα βγει αληθινό και πως σύντομα το αγγελούδι τους θα γίνει καλά.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, η Nora είναι εντελώς καλά. «Τα χειρότερα πέρασαν» λέει συγκινημένη η Katie. «Περνάει πολύ χρόνο με τις αδελφές της και κάνει πράγματα που αγαπά. Ωστόσο, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που συνέβη… Ήταν η πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου». 

Πηγή: nbc12.com

v