Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: ανοίγει την Παρασκευή 10/12 η πλατφόρμα

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: ανοίγει την Παρασκευή 10/12 η πλατφόρμα

Ο εμβολιασμός σε παιδιά 5 έως 11 ετών θα είναι σύντομα μια πραγματικότητα και στη χώρα μας, αφού η πλατφόρμα ανοίγει σε τρία 24ωρα. Οι γονείς θα μπορούν σύντομα να προγραμματίσουν το ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για τα παιδιά τους, ενώ το πρώτο εμβόλιο θα μπορεί να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου!

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και η πρώτη παραλαβή εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί 

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας, σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας. Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας. 

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 5 εμβολιαστικά σημεία: στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v