Ζευγάρι απέκτησε το μωράκι των ονείρων του μετά από 7 χρόνια προσπάθειας

Ζευγάρι απέκτησε το μωράκι των ονείρων του μετά από 7 χρόνια προσπάθειας

Ένα ζευγάρι καλωσόρισε στον κόσμο το μωράκι του μετά από 7 χρόνια συνεχής προσπάθειας και πολλών απογοητεύσεων. Μέσα σε αυτό το διάστημα ήρθαν αντιμέτωποι με αποτυχημένες εξωσωματικές και μια σοβαρή αποβολή που τους κόστισε πολύ. Ευτυχώς, όμως, στο τέλος όλα πήγαν καλά και τώρα οι ευτυχισμένοι γονείς κρατούν το αγοράκι τους στην αγκαλιά τους.

Το ταξίδι της Sarah και του Gareth για να γίνουν γονείς ξεκίνησε το 2014. Η μητέρα, 38 ετών, είπε στο ECHO: «Όταν ο Gareth πήγε στους γιατρούς, μας είπαν να κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση, επειδή ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του ήταν πολύ χαμηλός».

Όπως δήλωσε η Sarah λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψε ότι είχε πολυκυστικές ωοθήκες. «Όταν μου είπαν ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να κάνουμε παιδί ήταν η εξωσωματική, σοκαρίστηκα γιατί μέχρι τότε ήμουν χαλαρή. Αλλά ήξερα ότι αυτό τον δρόμο θα ακολουθούσαμε».

Δυστυχώς, για το ζευγάρι η πρώτη εξωσωματική απέτυχε και μετά ακολούθησε και μια δεύτερη αποτυχία που τους κόστισε πολύ ψυχολογικά. Αποφάσισαν, λοιπόν, να σταματήσουν τις προσπάθειες για ένα διάστημα. «Αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα. Ένιωθα σαν μηχανή. Κάναμε συνεχώς ενέσεις και μπαινοβγαίναμε στο νοσοκομείο. Είχαμε πάθει εμμονή με την εξωσωματική γονιμοποίηση» δήλωσε η Sarah και τόνισε ότι όλη αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στη σχέση τους.

«Η εξωσωματική ήταν το μόνο για το οποίο μιλούσαμε. Ένιωθα ότι αυτό μας καθόριζε.  Ήθελα απλώς να ξαναγίνουμε ζευγάρι».

Μόλις ξαναβρήκαν τις ισορροπίες τους ξεκίνησαν ξανά τις προσπάθειες μέσω εξωσωματικής και η Sarah έμεινε έγκυος σ' ένα κοριτσάκι. Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ... Στην 15η εβδομάδα κύησης, στις 22 Ιουνίου 2019, η κοπέλα απέβαλε ενώ έκανε μπάνιο στο σπίτι.

Η απώλεια της κόρης τους ήταν η χαριστική βολή. Όταν συνειδητοποίησαν δε, και το κόστος για να συνεχίσουν τις προσπάθειες, απελπίστηκαν. Όμως σαν από μηχανής θεός, οι γονείς του καλύτερου φίλου του Gareth, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το ζευγάρι οικονομικά.

«Είναι υπέροχοι άνθρωποι. Έχουν δικά τους παιδιά και εγγόνια και μας αγαπούν πολύ. Ήθελαν να κάνουμε και εμείς οικογένεια» είπε συγκινημένη η η Sarah.

Λίγο καιρό αργότερα, έμεινε έγκυος στον γιο της. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι τα καταφέραμε. Κλαίγαμε γιατί δεν μας φαινόταν αδύνατο». Επιπλέον, σημείωσε ότι ένας από τους μεγαλύτερούς τους φόβους ήταν μη συμβεί κάτι και χάσουν για μία ακόμα φορά το παιδί τους.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά στο τέλος και το αγοράκι τους γεννήθηκε υγιέστατο. «Κλαίγαμε από ευτυχία, δεν το πιστεύαμε. Η οικογένειά μας είχε επιτέλους ολοκληρωθεί».

Πηγή: liverpoolecho.co.uk

v