Μωράκι με σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου!

Μωράκι με σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου!

Η Hope, ένα κοριτσάκι μόλις 23 μηνών με σύνδρομο Down, εμφάνισε ένα ύποπτο εξάνθημα στον λαιμό τον Οκτώβριο του 2020. Έπειτα από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα που ονομάζεται μυελοδυσπλασία.

Η περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα και οι γονείς της, που ζουν στη Σκωτία, έζησαν έναν εφιάλτη. «Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας» θυμάται η μητέρα της, Kirsty Wilkie. «Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δε σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη και σε μας».

Οι γονείς του κοριτσιού πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο καθώς η κόρη τους υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμησε της σήψης που παρουσίασε.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της» λέει ο μπαμπάς της Hope, Tomasz.

Όμως το αξιολάτρευτο νήπιο κατάφερε να φέρει εις πέρας τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες. «Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα - πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας» ανέφεραν οι γονείς της. Ο εφιάλτης της οικογένειας, όμως, έλαβε τέλος και όλα πήγαν καλά. 

Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, να απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της. Ωστόσο, τόσο η Kirsty  όσο και ο Tomasz, ήθελαν να μoιραστούν την ιστορία τους και να επισημάνουν πως ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος. 

«Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίρια τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν και άλλοι» λένε συγκινημένοι οι γονείς της. 

Πηγή: metro.co.uk

v