Σιαμαία δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος διαχωρίστηκαν με επιτυχία

Σιαμαία δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος διαχωρίστηκαν με επιτυχία

Δύο σιαμαία αδελφάκια διαχωρίστηκαν με επιτυχία έπειτα από χειρουργική επέμβαση και, αφού ανάρρωσαν, επέστρεψαν στο σπίτι τους!

Τα δύο αγοράκια γεννήθηκαν ενωμένα στο στήθος και την κοιλιά τον Δεκέμβριο του 2020, στη Σαναά της Υεμένης. Μετά τη γέννησή τους, οι γιατροί και οι υγειονομικές αρχές έκαναν επείγουσα έκκληση στη UNICEF προκειμένου να υποστηρίξει την επέμβαση που θα διαχώριζε τα δίδυμα αδελφάκια με επιτυχία. 

Η UNICEF κινητοποιήθηκε άμεσα, συγκέντρωσε τους απαραίτητους πόρους και τον Ιούλιο έγινε το χειρουργείο στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας. Η επέμβαση πήγε καλά και σήμερα, μετά από αρκετούς μήνες ανάρρωσης, τα δυο παιδιά επέστρεψαν στο σπίτι τους. 

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου», είπε ο πατέρας των διδύμων, Yasser Albukhaity. «Στην αρχή φοβόμασταν, αλλά είχαμε πίστη στους γιατρούς». Στη συνέχεια, ο μπαμπάς των αγοριών εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Νοσοκομείο που έγινε η επέμβαση, στη UNICEF, στον κόσμο που ενίσχυσε οικονομικά την οικογένεια και όλους όσους τους βοήθησαν. 

Ο στόχος του είναι τα παιδιά του να μεγαλώσουν υγιή, να μορφωθούν και να ανταποδώσουν στην ανθρωπότητα το καλό που δέχτηκαν. 

Ωστόσο ο Philippe Duamelle, εκπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη, δεν στάθηκε μόνο στην αίσια έκβαση των σιαμαίων διδύμων. Τόνισε πως τα δύο αγοράκια θα επιστρέψουν σε μία χώρα όπου γίνεται πόλεμος εδώ και 7 χρόνια, τονίζοντας πως χρειάζονται την υποστήριξη και τη βοήθεια της οργάνωσης όλα τα παιδιά της χώρας, για να διεκδικήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους στην υγεία, τη διατροφή, την εκπαίδευση, την προστασία, καθώς και το νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή.

Πηγή: unicef.org

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v