4χρονος περπάτησε με προσθετικά μέλη - σοκάρει ο τρόπος που έχασε τα πόδια του

4χρονος περπάτησε με προσθετικά μέλη - σοκάρει ο τρόπος που έχασε τα πόδια του

Πριν από έναν χρόνο, ο 4χρονος Beauden Baumkirchner έχασε τα δυο του πόδια από ένα χτύπημα που έμοιαζε εντελώς αθώο. Σήμερα, έμαθε να περπατά με τα νέα προσθετικά του μέλη και ξαναβρίσκει μέρα με τη μέρα το λαμπερό χαμόγελό του.

Το Οκτώβριο του 2020, ο 3χρονος τότε Beauden έπεσε απ’ το ποδήλατου κι έσκισε το γόνατό του. Την επόμενη μέρα, έκανε υψηλό πυρετό και εμετούς, κάτι που έκανε τους γονείς του να τον πάνε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, ο μικρός είχε προσβληθεί από ένα ανθεκτικό είδος σταφυλόκοκκου και η μόλυνση επεκτεινόταν ραγδαία.

«Δεν είχαμε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης», θυμάται η μαμά του, «γιατί δεν αναγνωρίσαμε τα σημάδια. Με τον πυρετό, το πρήξιμο στο γόνατο και τους εμετούς θορυβηθήκαμε και τρέξαμε στο νοσοκομείο, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα είχε κάτι τόσο σοβαρό».

Οι γιατροί, που έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στο παιδί, είπαν στους γονείς ότι αν καθυστερούσαν 3 ώρες, το παιδί ίσως να μην ήταν ζωντανό. Μετά από 2 εβδομάδες που ο Beauden ήταν σε τεχνητό κώμα, οι γονείς ήλπιζαν σε ένα θαύμα για να μη χάσουν το παιδί τους.

Τελικά, το παιδί έπρεπε να ακρωτηριαστεί για να επιζήσει κι έτσι έχασε και τα δυο του πόδια, αλλά και δύο δάχτυλα στα χέρια του. Παράλληλα, υποβλήθηκε σε 20 διορθωτικές εγχειρήσεις, του χορήγησαν ένα σωρό φάρμακα και έπαιρνε αντιβιώση για ένα 6μηνο.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις ούτε γονιός να βλέπει το παιδί να ταλαιπωρείται έτσι. Έχουμε κατορθώσει να σβήσουμε πολλές φριχτές στιγμές από τη μνήμη μας, αλλά το σημαντικό είναι πως ο Beauden είναι ακόμα εδώ μαζί μας», λέει η μαμά του άτυχου παιδιού.

Από τη στιγμή που πήρε εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο, ο μικρός δεν έχει σταματήσει να δυναμώνει, ενώ δεν έχασε ούτε στιγμή το κουράγιο του. Μετά από εκτενείς φυσιοθεραπείες, αυτές τις γιορτινές μέρες, ο Beauden κατάφερε να περπατήσει ξανά μόνος του με τα προσθετικά του μέλη.

«Πέρσι», λέει η μαμά του, «ήταν εξαιρετικά ευάλωτος κι έτσι έπρεπε να περάσουμε τα Χριστούγεννα απομονωμένοι απ’ όλους. Φέτος, δεν βλέπουμε την ώρα να χαρούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και εμείς και ο μικρούλης μας. Κάποια στιγμή είχαμε χάσει το κουράγιο μας, αλλά ο Beauden μας έκανε όλους πιο δυνατούς χάρη στο θάρρος, την αποφαστιστικότητα και τη θετική του ενέργεια

Πηγή: metro.co.uk

v