Στον άπιστο σύζυγό μου: όταν έχεις προβλήματα τα λύνεις, δεν ξενοκοιτάς!

Στον άπιστο σύζυγό μου: όταν έχεις προβλήματα τα λύνεις, δεν ξενοκοιτάς!

Μία γυναίκα που βίωσε την απιστία στον γάμο της, πέρασε από πολλά και διαφορετικά στάδια μέχρι να επουλώσει την πληγή της προδοσίας και να πιστέψει ξανά στον εαυτό της. Αυτό που κατάλαβε πρώτα απ’ όλα, όμως, είναι πως όσα λάθη κι αν έκανε στη σχέση της, η απιστία είναι ξεκάθαρη ευθύνη εκείνου που την πρόδωσε.

«Μπορεί να φταίνε και οι δύο όταν δημιουργούνται προβλήματα σε ένα ζευγάρι, αλλά ο σύντροφος που απατήθηκε δεν φέρει καμία ευθύνη για την απιστία» αναφέρει χαρακτηριστικά. Εάν σας απάτησαν, δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε για τα ελαττώματα ή τις αποτυχίες σας - τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση. 

Δεν έχει σημασία αν ο γάμος σας ήταν δύσκολος ή η επικοινωνία και η οικειότητα ανάμεσά σας ελλειπής. Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί για χρόνια, είναι φυσιολογικό να περνάει από διάφορες φάσεις, πότε καλές και πότε όχι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η απιστία είναι μονόδρομος. Αντίθετα, η απιστία είναι η διέξοδος του δειλού από μια δύσκολη κατάσταση. 

«Εάν ήσουν όντως δυστυχισμένος ή ανικανοποίητος, έπρεπε να αναλογιστείς τις ευθύνες σου και να προσπαθήσεις να λύσεις τα προβλήματά σου, όχι να καταφύγεις στην απιστία» λέει η σύζυγος απευθυνόμενη στον σύντροφό της. 

Παράλληλα, όμως, επισημαίνει πως μπορεί η απιστία να μην αφορά την απατημένη σύζυγο, αλλά την αφορά το στάδιο της «θεραπείας». 

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως για να ξεπεράσει κάποιος την προδοσία δεν πρέπει να βασιστεί μόνο στην προσπάθεια του συντρόφου του να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της. Αντίθετα, η εμπιστοσύνη χτίζεται μεταξύ δύο ανθρώπων και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και οι δύο. Είναι ο μόνος τρόπος για να προκύψει μια υγιής σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι και να επουλωθούν τα τραύματα, είτε αποφασίσει να είναι μαζί είτε όχι. 

Τέλος, διευκρινίζει πως οι πράξεις των άλλων δεν μας καθορίζουν. «Μετά την απιστία ένιωθα πως είναι αδύνατον να πιστέψω στον εαυτό μου και την αξία μου μέχρι που έβαλα καλά στο μυαλό μου πως οι πράξεις του άντρα μου δεν καθορίζουν εμένα αλλά εκείνον» εξηγεί. «Αξίζω την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη συμπόνιας που προσφέρω στους ανθρώπους γύρω μου και κυρίως από τον σύντροφό μου. Αν δεν μπορεί να το δει, το πρόβλημα είναι δικό του». 

Εάν έχετε βρεθεί στη θέση της, λοιπόν, να θυμάστε πως δεν είναι δική σας ευθύνη η απιστία του συντρόφου σας. Δεν υποβιβάζει εσάς αλλά τον εαυτό του. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ!

Πηγή: scarymommy.com

v