Λ. Πετρούνιας: έκανα ένα λάθος και μου έστελναν κατάρες για τα παιδιά μου

Λ. Πετρούνιας: έκανα ένα λάθος και μου έστελναν κατάρες για τα παιδιά μου

Ο γνωστός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η δήλωσή του για το κίνημα #MeToo, αποδίδοντάς την σε «λάθος διατύπωση», ενώ πρόσθεσε με πίκρα πως υπήρξαν πολλοί που του έγραφαν κατάρες για τα παιδιά του επειδή δυσαρεστήθηκαν με τα λόγια του.

«Εγώ αντιλήφθηκα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο. Διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου, αυτή είναι η πραγματικότητα», λέει ο δημοφιλής αθλητής, «Όποιος με γνωρίζει λίγο ως άνθρωπο, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Πέρα του ότι ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς είμαι κατά της βίας, οποιασδήποτε μορφής. Δώσαμε πολλή περισσότερη σημασία από ό,τι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει».

«Γνωρίζετε πολύ καλά τι μπορεί να συμβεί στα social media», συνέχισε με παράπονο, «Δέχτηκα την κριτική, αναγνωρίζοντας το λάθος, όπως ακούστηκε. Καλώς τη δέχτηκα. Όταν βγαίνεις και λες κάτι δημόσια, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ και με ενόχλησε ότι έγραφαν κατάρες για τα παιδιά μου, ενός και δύο χρονών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θες να κρίνεις αυτό που είπα; Το δέχομαι, καλώς. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μη με γνωρίζεις και να κάτσεις και να με κράξεις τόσο άδικα με κατάρες εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω, δε θα μου πήγαινε το χέρι».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη δήλωση για την οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική ο πρωταθλητής ήταν η εξής: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας σκληρός κλάδος, από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο…».

Πηγή: reader.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v