Προωράκι με ελάχιστες πιθανότητες να περπατήσει έκανε τα πρώτα του τα βήματα!

Προωράκι με ελάχιστες πιθανότητες να περπατήσει έκανε τα πρώτα του τα βήματα!

Ο μικροσκοπικός Rory Ballantine γεννήθηκε με βάρος λίγο πάνω από 1 κιλό το καλοκαίρι του 2020 και ήταν τόσο μικρός που η μαμά του αγόρασε ρούχα για κούκλες προκειμένου να του κάνουν.

Ο τοκετός έγινε με επείγουσα καισαρική τομή όταν η μαμά του ήταν μόλις 25 εβδομάδων, αφού εμφάνισε σημάδια πιθανώς θανατηφόρου προεκλαμψίας.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του αγοριού πως είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσει αφού, τις πρώτες μέρες της ζωής του, υπέστη δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες και μια αιμορραγία στους πνεύμονες. Μάλιστα, τους είπαν πως η εγκεφαλική αιμορραγία τετάρτου βαθμού που υπέστη ο γιος τους θα είχε ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων προβλημάτων) να μην περπατήσει ποτέ.  

Ο μικρός Rory, όμως, αψήφησε τις πιθανότητες και φέτος την Πρωτοχρονιά, σε ηλικία 18 μηνών, έκανε τα πρώτα του βήματα!

«Ήταν ένα υπέροχο ξεκίνημα για το νέο έτος!» λέει ενθουσιασμένη η μαμά του. «Εγώ και ο μπαμπάς του καθόμασταν στο πάτωμα, ο ένας απέναντι από τον άλλο, και τον ενθαρρύναμε να περπατήσει. Τότε ο Rory έκανε τα πρώτα του βήματα για να πιάσει ένα μπισκότο. Ο γιος μας αποδεικνύει καθημερινά ότι οι γιατροί έκαναν λάθος για εκείνον. Είναι πανέξυπνος και μας εκπλήσσει συνέχεια». 

Ο Rory κάνει τακτικές εξετάσεις με τον παιδίατρό του και τους ειδικούς που τον παρακολουθούν στενά και η μαμά του ανυπομονεί για το επόμενο ραντεβού με τον φυσικοθεραπευτή, προκειμένου να του δείξει το βίντεο που ο γιος της στέκεται στα πόδια του και περπατάει. 

«Όλα δείχνουν πως ο Rory θα μπορεί να περπατάει μόνος του. Ίσως παρουσιαστούν κάποια θέματα, αλλά είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα τα καταφέρει» συμπληρώνει περήφανα η μαμά του. 

Πηγή: mirror.com

v