Μωρό με επικίνδυνο εκ γενετής σημάδι θα κάνει εγχείρηση που θα του αλλάξει τη ζωή

Μωρό με επικίνδυνο εκ γενετής σημάδι θα κάνει εγχείρηση που θα του αλλάξει τη ζωή

Πολλά παιδιά γεννιούνται με εκ γενετής σημάδια, αλλά κάποια μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία τους. Όπως συνέβη και σε αυτή την μικρούλα, όπου οι γονείς της ταξίδεψαν στην άλλη άκρη του κόσμου για να ζητήσουν βοήθεια.

Όταν γεννήθηκε η μικρή Luna οι γονείς της έπαθαν το σοκ της ζωής τους όταν είδαν το μωράκι τους. Το εκ γενετής σημάδι της κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου της και θα μπορούσε να της προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην υγεία της.

Η μητέρα της Caroline Fenner, είπε: «Μετά από 49 ώρες τοκετού, έπαθα σοκ». Η πάθηση της μικρούλας ονομάζεται συγγενής μελανοκυτταρικός σπίλος. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος, του σοβαρότερου τύπου καρκίνου του δέρματος.

Όπως δήλωσε η μαμά του κοριτσιού «στην περίπτωση της Luna, της προκάλεσε ήδη τρεις καρκίνους» ενώ τόνισε ότι βιάζονται να αφαιρέσουν εξ ολοκλήρου το σημάδι.

Τις περισσότερες ημέρες, η Luna είναι σαν τα περισσότερα νήπια, γελάει και παίζει και στέλνει φιλιά στη μαμά της. Ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της είναι τα ραντεβού με τους γιατρούς. 

Οι γονείς της πήγαν από τη Βραζιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, συναντώντας σχεδόν δώδεκα Αμερικανούς γιατρούς που προσπαθούσαν να βρουν μια λύση για την πάθηση της μικρής. «Όλες αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις ήταν πολύ επιθετικές, και δεν το ήθελα αυτό για τη Luna» είπε η μητέρα της.

Τότε ήταν που βρήκε τον Dr. Pavel Popov, έναν ογκολόγο και χειρουργό στη Ρωσία, ο οποίος τους είπε ότι θα αφαιρέσει το σημάδι σε μόλις 2,5 χρόνια.

Με έξι χειρουργικές επεμβάσεις και μόνο μία ακόμη σε λίγες εβδομάδες, ο σπίλος έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Ο Popov χρησιμοποιεί ένα σύστημα φωτοδυναμικής θεραπείας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση ενός φαρμάκου στο δέρμα της Luna για τη διάσπαση του ιστού, και στη συνέχεια την εφαρμογή φωτός για την καταστροφή του παχύ σπίλου, τμήμα προς τμήμα.

«Απλώς την κοιμίζουν με τοπική αναισθησία και μετά την επέμβαση, ακόμη και με επιδέσμους, είναι δραστήρια. Μετά την πρώτη επέμβαση, μέσα σε δύο ώρες, η Luna χόρευε».

Όμως, το ταξίδι δεν ήταν εύκολο για τη Luna, η οποία πάλεψε με λοιμώξεις και κατά καιρούς έπρεπε να ζει με επιδέσμους στο πρόσωπο. «Αν είχα γεννηθεί σαν εσένα, θα αυτοκτονούσα» της είχε πει κάποια στιγμή ένα κοριτσάκι, εξήγησε η μητέρα της ενώ τόνισε πως οι γονείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να συμπεριφέρονται με ευγένεια για να μην πληγώνουν τους άλλους.

Παρόλο που η πάθηση είναι σπάνια, καθώς συμβαίνει μόλις στο 1% των γεννήσεων, μέσω της σελίδας στο Instagram, η Luna έχει γνωρίσει άλλα παιδιά που μοιάζουν ακριβώς όπως εκείνη.

Πηγή: wsvn.com

v