Το μωρό μου γεννήθηκε 325 γραμμάρια - ήταν τρομακτικά μικρό αλλά επιβίωσε!

Το μωρό μου γεννήθηκε 325 γραμμάρια - ήταν τρομακτικά μικρό αλλά επιβίωσε!

Η Ellie Paton, 17 ετών, από το Newmilns του Ayrshire, γέννησε το μωρό της με επείγουσα καισαρική τομή στις 30 Δεκεμβρίου όταν ήταν 25 εβδομάδων έγκυος. Παρά τις ανησυχίες των γιατρών, όμως, το μωράκι κατάφερε να επιβιώσει ενώ θεωρείται  το μικρότερο πρόωρο μωρό του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβίωσε τα τελευταία 19 χρόνια.

Η μικρή Hannah γεννήθηκε 325 γραμμάρια και οι γιατροί προετοίμασαν την μητέρα της για το χειρότερο σενάριο, δίνοντάς της μόνο 20% πιθανότητες να επιβιώσει. Μάλιστα, της είπαν ότι στις 25 εβδομάδες θα έπρεπε να ζυγίζει τουλάχιστον 500 γραμμάρια και το μικροσκοπικό της μέγεθος δεν τη βοηθούσε. 

Παρόλα αυτά, η μικρή μαχήτρια πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και τελικά τα κατάφερε. «Είναι το καλύτερο πράγμα που μας έχει συμβεί ποτέ» δήλωσαν οι γονείς της μικρούλας, οι οποίοι είμαι μαζί 18 μήνες και, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, περίμεναν με ανυπομονησία το μωρό τους. 



«Είναι τρομακτικά μικρή και φοβηθήκαμε πολύ μην την χάσουμε, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ελπίζουμε να παραμείνει όπως είναι, να συνεχίσει να παίρνει κιλά και σύντομα να βγει από τη θερμοκοιτίδα» ανέφεραν. Μάλιστα, είπαν πως δεν ανησυχούν καθόλου για το μεγάλωμά της αφού είναι και οι δύο πρόθυμοι να της προσφέρουν τα πάντα, ενώ έχουν δίπλα τους και τους γονείς τους να τους συμβουλεύουν και να τους καθοδηγούν σωστά. 

Πηγή: yahoo.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v