8χρονη έσωσε τον πατριό της από πνιγμό χάρη στη... λαβή Χάιμλιχ!

8χρονη έσωσε τον πατριό της από πνιγμό χάρη στη... λαβή Χάιμλιχ!

Ένα 8χρονο κορίτσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε περήφανη την οικογένειά της, όταν έσωσε από πνιγμό τον πατριό της, χρησιμοποιώντας τη λαβή Χάιμλιχ. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η μικρούλα διατήρησε την ψυχραιμία της και εφάρμοσε όσα της είχε μάθει η μητέρα της.

Πριν από λίγο καιρό ο 6χρονος αδερφός της Peyton πνίγηκε με το φαγητό του και η μαμά τους, η οποία είναι νοσοκόμα, χρησιμοποίησε τη λαβή Χάιμλιχ για να τον βοηθήσει. Λόγω του περιστατικού αποφάσισε να διδάξει και στην κόρη της αυτή τη σωτήρια τεχνική.

Καμία από τις δυο τους ωστόσο, δεν φανταζόταν ότι η μικρούλα θα την χρησιμοποιούσε τόσο γρήγορα...

Ο Michael Langston ο οποίος είναι πατριός της Peyton και του αδερφού της καθόταν στο σαλόνι και έτρωγε ένα σάντουιτς, όσο τα παιδιά έπαιζαν. Ξαφνικά, όμως, δεν μπορούσε να αναπνεύσει! Ένα κομμάτι του φαγητού είχε «σταθεί» στην τραχεία του.

Μόλις το αντιλήφθηκε η 8χρονη, έτρεξε προς το μέρος του και τύλιξε τα χέρια της γύρω του και έσπρωξε δυνατά δυο φορές. Το κομμάτι πετάχτηκε και ο πατριός της μπορούσε να αναπνεύσει ξανά.

Η μητέρας της Peyton δήλωσε περήφανη για την κόρη της, το ίδιο και ο πατριός της ο οποίος δήλωσε «Αν δεν ήταν εκείνη, θα είχα πεθάνει! Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό το κορίτσι».

Πηγή: fox13news.com

v