Παιδίατρος: ο χαρακτήρας του παιδιού χτίζεται από την 1η μέρα της ζωής του

Παιδίατρος: ο χαρακτήρας του παιδιού χτίζεται από την 1η μέρα της ζωής του

Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα μωρά μας δεν καταλαβαίνουν όσα συμβαίνουν γύρω τους ή δεν έχουν μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Η επιστήμη, όμως, έρχεται να μας διαψεύσουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιο σημαντικά χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου για την υιοθέτηση των αρχών και αξιών που θα το ακολουθούν μέχρι την ενηλικίωση, είναι τα πρώτα 6.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση της παιδιάτρου Νικολίτσας Κ. Κουτρουμάνη, τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους από την πρώτη μέρα της ζωής τους.

Η ειδικός διευκρινίζει πως πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί διαρκή προσπάθεια από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να γίνονται το παράδειγμα που θέλουν να δώσουν, να συζητούν και να σέβονται τις ιδιαιτερότητες του παιδιού τους. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ο χαρακτήρας και οι αξίες ενός παιδιού (και μετέπειτα ενήλικα) χτίζεται από την πρώτη ημέρα της ζωής του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει πολύ κόπο, διαρκή συζήτηση και το δικό μας καλό παράδειγμα καθημερινά...και σε κάθε τομέα της ζωής.

Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε ή δεν ασπαζόμαστε τις διαφορετικότητες, τη γνώμη, τα πιστεύω, τα χαρακτηριστικά ή τα γούστα του άλλου ... θα πρέπει να μάθουμε να τις σεβόμαστε. Κι αυτό μαθαίνεται από νωρίς».

v