Μαμά περπάτησε μέσα σε χιονοθύελλα για να γεννήσει με ασφάλεια στο μαιευτήριο

Μαμά περπάτησε μέσα σε χιονοθύελλα για να γεννήσει με ασφάλεια στο μαιευτήριο

Οι κακές καιρικές συνθήκες που έπληξαν την κομητεία Στάφορντ της Βιρτζίνια, τη Δευτέρα, έφεραν το απόλυτο χάος στη ζωή των κατοίκων. Και κυρίως στη ζωή μιας μαμάς που χρειάστηκε να διασχίσει ένα χιονισμένο δάσος, μέσα στη χιονοθύελλα, για να φτάσει στο νοσοκομείο και να γεννήσει το μωρό της.

Η μητέρα ήταν αποκλεισμένη με τον σύζυγό της στο σπίτι τους εξαιτίας της κακοκαιρίας, όταν έσπασαν τα νερά της. Προσπάθησαν μανιωδώς να βρουν ένα ασθενοφόρο για να πλησιάσει το σπίτι αλλά οι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι. Επιπλέον, δυσκολεύονταν να πιάσουν σήμα στην αγροτική κατοικία τους.

«Ήμασταν φοβισμένοι γιατί το να γεννάς στο σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό είναι άκρως επικίνδυνο» είπε η μητέρα.

Οι οικογένειες του ζευγαριού είχαν θορυβηθεί πολύ με την όλη κατάσταση και μάλιστα τα πεθερικά της, τής έστειλαν οδηγίες για το πώς να γεννήσει στο σπίτι. 

Εν τω μεταξύ, η Noel έστειλε μήνυμα στη μητέρα της, η οποία είχε έναν καλό φίλο στην Πυροσβεστική και Διάσωση της κομητείας Stafford και έτσι η μητέρα της κατάφερε να στείλει μια ομάδα διάσωσης στο σπίτι.

Ο πατέρας τοποθέτησε έναν φακό στο γραμματοκιβώτιό τους για να τον δουν οι διασώστες και περίμενε με τη σύζυγό του και τα άλλα τρία παιδιά του για αρκετή ώρα. Πιο έξω από το σπίτι τους, υπήρχε ένα δάσος όπου τα δέντρα είχαν πέσει λόγω των καιρικών συνθηκών και φοβόταν ότι είχαν αποκλειστεί τελείως.

Δύο διασώστες έφτασαν μετά από μισή ώρα και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να τους μεταφέρουν κι ότι θα έπρεπε ο τοκετός να γίνει στο σπίτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ένας γιατρός είπε στη Noel ότι ήταν πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικρές επιπλοκές με τη γέννηση του παιδιού της. Αυτό την έκανε ανένδοτη στο να γεννήσει στο σπίτι.

Αποφάσισε λοιπόν να περπατήσει μέχρι ένα σημείο όπου ο δρόμος θα ήταν προσβάσιμος για το ασθενοφόρο.

Σε αυτό το σημείο, η Noel είπε ότι είχε συσπάσεις με διαφορά περίπου δύο λεπτών, αλλά φόρεσε τις μπότες και το χοντρό χειμωνιάτικο παλτό της και αυτή, ο άντρας της και ένας από τους διασώστες άρχισαν... την πεζοπορία για 40 λεπτά μέσα από το χιονισμένο δάσος.

«Ήμουν ακόμα σε κατάσταση σοκ... Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπατάω και γεννάω ταυτόχρονα. Περνούσα μέσα από ρυάκια και από δέντρα που έπεφταν» είπε αργότερα η μητέρα.

Παρά τους πόνους και την ταλαιπωρία βρέθηκαν σε κεντρικό δρόμο και μετά από λίγο τους παρέλαβε ασθενοφόρο. Η κόρη του ζευγαριού γεννήθηκε υγιέστατη σε γειτονικό νοσοκομείο, αλλά κάνεις από τους δυο γονείς δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα έγιναν μέχρι να φτάσουν εκεί.

Πηγή: wtop.com

v