Διδυμάκια ενωμένα στην κοιλιά διαχωρίστηκαν μετά από δύσκολη επέμβαση 10 ωρών

Διδυμάκια ενωμένα στην κοιλιά διαχωρίστηκαν μετά από δύσκολη επέμβαση 10 ωρών

Όταν η Maggie Altobelli ήταν 20 εβδομάδων έγκυος πήγε για την καθιερωμένη εξέταση και βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Δεν περίμενε ένα αλλά δύο μωρά… Μόνο που υπήρχε μια επιπλοκή: τα διδυμάκια της ήταν ενωμένα στην κοιλιά!

Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι, αν χρειαστεί, θα τα χωρίσουν μετά. Δεν ήξερε βέβαια πόσο δύσκολο και επικίνδυνο ήταν αυτό. Σύντομα, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι έπρεπε να κάνουν κάποιες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν τα μωρά τους είχαν πιθανότητες να ζήσουν μια κανονική ζωή, έχοντας την υγεία τους.

Τελικά, η περίπτωση τους χαρακτηρίστηκε ευνοϊκή, αλλά με υψηλό βαθμό κινδύνου, κι έτσι οι δύο γονείς απευθύνθηκαν σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο για να αναλάβει τη δύσκολη αποστολή του διαχωρισμού.

«Ήταν ένα σοκ», λέει η Maggie, «αλλά σκεφτήκαμε ότι ο Θεός μας έστειλε αυτά τα παιδιά για κάποιο λόγο και παραμείναμε γεμάτοι ελπίδα». «Ήμασταν βέβαια αρκετά φοβισμένοι γιατί δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθήσει», θυμάται ο μπαμπάς, «έτσι είπαμε να το πάμε βήμα-βήμα ελπίζοντας να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους».

Τα διδυμάκια τους γεννήθηκαν τελικά με καισαρική στις 34 εβδομάδες κύησης και μπήκαν κατευθείαν στην εντατική. Η πρώτη αγκαλιά έγινε με την βοήθεια δύο νοσηλευτριών που πήραν με προσοχή τα δύο ενωμένα μωρά και τα τοποθέτησαν στα χέρια της Maggie.

Ευτυχώς, η Addy και η Lilly είχαν από μία ξεχωριστή καρδιά. Στην αρχή, το νοσοκομείο βοήθησε τα μικρά να σταθεροποιηθούν και να αναπτυχθούν όπως πρέπει. Χρειαζόταν να μεγαλώσει το δέρμα τους ώστε να καλυφθεί η περιοχή της ένωση μετά την εγχείρηση. Μέχρι να γίνει αυτό, βέβαια, τα μωρά πέρασαν δύσκολα αφού πολλές φορές δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν – το κλάμα της μίας μπορεί να δυσκόλευε την αναπνοή της άλλης.

Τελικά, μετά από αρκετούς μήνες στην εντατική, τα δύο κορίτσια μπήκαν στο χειρουργείο για την κρίσιμη εγχείρηση που κράτησε 10 ολόκληρες ώρες. Το πιο δύσκολο απ’ όλα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν να βρουν που σταματάει το συκώτι της μιας και που ξεκινάει της άλλης. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν τη νέα ζωή τους η μία χώρια από την άλλη.

«Κάθονται, κοιτάζονται και αγγίζονται λες και βλέπονται για πρώτη φορά», λέει ο ενθουσιασμένος μπαμπάς, «είναι υπέροχο».

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι», λέει η πανευτυχής μαμά, «τα κοριτσάκια μας θα ζήσουν μια κανονική ζωή κι εμείς δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ζήσαμε αυτό το θαύμα χάρη στον αγώνα της Δρ. Holly Hendrick, μιας απίστευτης γιατρού που είναι πανω απ’ όλα άνθρωπος».

Πηγή: today.com

v