Το προωράκι τους πάλευε 3 μήνες με το θάνατο - τώρα το κρατούν στην αγκαλιά τους!

Το προωράκι τους πάλευε 3 μήνες με το θάνατο - τώρα το κρατούν στην αγκαλιά τους!

Ο μικρός Alfie James Milligan γεννήθηκε πρόωρα στις 27 εβδομάδες το  2021, με ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης, μια κατάσταση κατά την οποία επηρεάζεται η ανάπτυξη του μωρού στη μήτρα. Παρά τις δυσκολίες και τις κρίσιμες στιγμές που πέρασε, το αγοράκι αποδείχθηκε αληθινός μαχητής και κέρδισε το στοίχημα της ζωής.

Η μητέρα του, η 34χρονη Monica Sheen, υποβλήθηκε εσπευσμένα σε επείγουσα καισαρική τομή, όταν μια σοβαρή επιπλοκή οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος από τον πλακούντα στον Alfie. Εκτός από την ανεπάρκεια του πλακούντα, εμφάνισε και προεκλαμψία γι' αυτό και οι γιατροί βιάζονταν τόσο πολύ να γεννήσει.

Το αγοράκι γεννήθηκε μια σταλιά και έπρεπε να παλέψει για τη ζωή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. «'Ηταν πολύ άρρωστος και αδύναμος όταν ήρθε στη ζωή», θυμάται η μητέρα του.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι φορές που ο μικρούλης κινδύνευσε ήταν πάρα πολλές. «Ο Alfie κέρδισε τον θάνατο τόσες πολλές φορές που δεν μπορώ καν να τις μετρήσω».

Ο μικρός Alfie εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο, αλλά πλέον η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι είναι πολύ νωρίς για να ξέρουν αν 
 θα έχει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του, όμως η οικογένεια ανυπομονεί να πάρει το μωράκι στο σπίτι τον Φεβρουάριο.

Πηγή: dailyrecord.co.uk

v