Σοκάρει ο τελευταίος online διάλογος έφηβης που αυτοκτόνησε λόγω bullying

Σοκάρει ο τελευταίος online διάλογος έφηβης που αυτοκτόνησε λόγω bullying

Η Megan Evans ήταν μόλις 14 ετών όταν αποφάσισε να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή μετά από μια μακρά περίοδο που δεχόταν διαδικτυακό bullying από συνομήλικούς της. Τώρα η μαμά της προσπαθεί να αφυπνίσει όλες τις μαμάδες εκεί έξω που δεν αναγνωρίζουν τα σημάδια ότι το παιδί τους περνάει δύσκολα και ίσως σκέφτεται σοβαρά την αυτοκτονία.

«Πλέον βλέπω πολύ καθαρά όσα δεν μπορούσα να δω τότε», λέει η χαροκαμμένη μαμά, «δεν ήξερα ότι το παιδί μου πάλευε με ένα τέρας, όπως δεν το ξέρουν οι περισσότεροι γονείς όταν αυτό συμβαίνει».

Η κόρη της δεχόταν καθημερινά – κάθε νύχτα για την ακρίβεια – πλήθος κακόβουλων και υβριστικων μηνυμάτων που την βασάνιζαν μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Μάλιστα, για να δείξει πόσο σοβαρό ήταν αυτό που συνέβαινε η μητέρα της αδικοχαμένης έφηβης αποκάλυψε το τελευταίο μήνυμα που δέχτηκε και την σοκαριστική απάντησή της…

Το τελευταίο μήνυμα που δέχτηκε η κόρη μου ήταν: «Γιατί δεν πας να κρεμαστείς να τελειώνουμε;». Και η απάντησή της, το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ποτέ, ήταν: «ΟΚ».

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κορίτσι μου», λέει η μητέρα.

Για εκείνη, ο θάνατος της κόρης της παραμένει ένα πολύ πρόσφατο επεισόδιο. Ζει επιπλέον, με μια επιπλέον αγωνία: να μιλήσει στους γονείς που έχουν ακόμη τα παιδιά τους κοντά τους και να τους πει ότι πρέπει να μην παίρνουν τίποτα ελαφρά γιατί όταν κάποιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αυτό δεν είναι πάντα εμφανές. 

«Αν εμένα η Meg μου ερχόταν να μου μιλήσει», λέει, «για να μου πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, πιθανότατα θα της έλεγα να μην είναι αδύναμη και να το αντιμετωπίσει χωρίς φόβο. Αλλά αυτό είναι τόσο λάθος, επειδή τα σοβαρά προβλήματα δεν φαίνονται πάντα όπως νόμιζα».

Τώρα, όπως λέει, θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα σημάδια – κοιμόταν πολλές ώρες, δεν άφηνε κανέναν να δει το τηλέφωνό της, κλεινόταν στο δωμάτιό της συχνά – αλλά θέλει οι γονείς να κατανοήσουν πως τα social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους και κάποιοι από αυτούς είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τα παιδιά τους.

Πηγή: the-sun.com

v