Κλειστά τα σχολεία στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Αττική για δύο μέρες, Δευτέρα και Τρίτη, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτκή ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, για προληπτικούς λόγους, στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής «Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας». 

Ακλόμη πρόσθεσε ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που υπολογίζεται ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί ή το μεσημέρι της Δευτέρας δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της Covid που εφαρμόζονται. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνεται ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό ώστε αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες καταστάσεις. Εφόσον αξιολογηθεί η κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη της Περιφέρειας με τους δημάρχους, οι παρευρισκόμενοι «πάγωσαν» ακούγοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που θα φέρει χιονοκαταιγίδα. Ενδεικτικά ο Κώστας Λαγουβάρδος ανέφερε ότι αναμένεται στα παράλια του Δήμου Ωρωπού χιονόπτωση της τάξης των 40 εκατοστών!

Θα ανασταλλεί επίσης, η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, ενώ και άλλα σχολεία της χώρας θα είναι κλειστά τις ίδιες μέρες σε άλλες περιφέρειες όπως:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
  • Στην Εύβοια, εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Χαλκιδέων
  • Στη Φθιώτιδα
  • Στη Βοιωτία ήδη ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση σχετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους δήμους.

Παράλληλα με απόφαση του ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές, των οποίων τα σχολεία είναι κλειστά

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Πηγή: euro2day.gr

Φωτογραφία: newsit.gr

v