Σχολεία: βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές - εκπαιδευτικούς

Σχολεία: βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές - εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, μέχρι χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Με δεδομένο ότι πολλοί γονείς δεν βρήκαν self test στα φαρμακεία και τα προμηθεύτηκαν από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας από τα σχολεία, διενεργώντας τα τεστ επί τόπου, θεωρείται σίγουρο ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. παιδιά και εκπαιδευτικούς και πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορονοϊού ενώ σε περίπτωση θετικού self test θα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση με εργαστηριακό τεστ, rapid ή PCR. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα ένα νέο, δεύτερο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο.

Πηγή: reader.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v