Ίσως έπρεπε να έχω στραφεί στην υιοθεσία πριν ταλαιπωρηθώ με τις εξωσωματικές

Ίσως έπρεπε να έχω στραφεί στην υιοθεσία πριν ταλαιπωρηθώ με τις εξωσωματικές

Η 36χρονη ηθοποιός Lena Dunham μίλησε για την επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί (μετά τον πρόσφατο γάμο της), αλλά και την περιπέτειά της με την ενδομητρίωση και την υπογονιμότητα έως το σημείο που ταλαιπωρήθηκε αρκετά με μια μάταια προσπάθεια να συλλάβει η ίδια.

«Γίνομαι 36 φέτος», είπε, «και δεν θέλω τα 38 να με βρουν χωρίς ένα παιδί».

H Dunham αφαίρεσε τράχηλο, μήτρα και μία ωοθήκη στα 31 της, λόγω ενδομητρίωσης και είχε απωλέσει κάθε ελπίδα να τεκνοποιήσει. Ώσπου ένας γιατρός της είπε ότι η μία ωοθήκη της θα μπορούσε να παραγάγει ωάρια, να γονιμοποιηθούν μέσω δότη και να φέρει στον κόσμο το παιδί της μέσω παρένθετης.

«Τελικά ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που με έκανε να αναθεωρήσω την εικόνα μου για τη μητρότητα», λέει η ηθοποιός, «η διαδικασία της εξωσωματικής διέλυσε το σώμα μου – ορμόνες, πόνοι, άγχος, αδιαθεσία, πίεση – και όλα αυτά για να μάθω στο τέλος ότι τα ωάριά μου δεν είναι βιώσιμα. Προφανώς και δεν πρόκειται να κάνω άλλη απόπειρα».

«Νομίζω ότι οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν το σώμα τους και ξέρουν πότε κάτι μπορεί να λειτουργήσει και πότε όχι», συνεχίζει, «έτρεφα ελπίδες ότι μπορεί να συλλάβω φυσιολογικά, αλλά μέσα μου είχα αρχίσει να συμφιλιώνομαι με την ιδέα ότι θα υιοθετήσω. Είδα όμως τον ενθουσιασμό όλων με την προοπτική να κάνω δικό μου παιδί και ένιωσα ότι πρέπει να το κυνηγήσω».

«Δεν πρόκειται να πενθήσω για αυτό που δεν έχω», λέει η Dunham, «θέλω πάρα πολύ να γίνω μαμά και θα το κάνω, πάση θυσία, με όποιον τρόπο είναι ο κατάλληλος για μένα. Και όταν θα έχω την τύχη να κρατήσω στα χέρια μου το παιδί μου, θα το εκτιμώ ακόμα περισσότερο γιατί θα έχω περάσει πολλά για να γίνω η μαμά του».

Πηγή: people.com

v