Ξανά μαμά στα 50: «ήθελα ακόμα ένα παιδί όσο τίποτα στον κόσμο!»

Ξανά μαμά στα 50: «ήθελα ακόμα ένα παιδί όσο τίποτα στον κόσμο!»

Μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη καλωσόρισε το δεύτερο μωράκι της σε ηλικία 50 ετών μετά από θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Sharon Kollmar από το Λονγκ Άιλαντ, λαχταρούσε να μεγαλώσει την οικογένειά της και να αποκτήσει ακόμα ένα παιδάκι τον 60χρονο αρραβωνιαστικό της, Gas. Τελικά τα κατάφερε και πέρσι έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Η Sharon είχε ήδη έναν 11χρονο γιο, τον Aiden, από προηγούμενη σχέση, αλλά ήθελε περισσότερα παιδιά. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, όμως, ήταν ακόμα ελεύθερη και άρχισε να ψάχνει για δότες σπέρματος. Αφού εξήγησε στον παιδικό της φίλο Gas, ο οποίος είναι πλέον αρραβωνιαστικός της, αποφάσισαν να αποκτήσουν μαζί ένα μωρό. 

Για να τα καταφέρουν, ξόδεψαν περίπου 34.000 δολάρια για τον δότη ωαρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση και τελικά καλωσόρισαν την κόρη τους, Bayleigh Emerson, τον Σεπτέμβριο. «Λαχταρούσα όσο τίποτα στον κόσμο περισσότερα παιδιά. Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήμουν τρελή που ήθελα να ξεκινήσω από την αρχή», λέει σήμερα η 50χρονη γυναίκα και συνεχίζει: 

«Είχα επισκεφθεί γιατρούς γονιμότητας που ήταν επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας μου. Μου εξηγούσαν πως, παρόλο που είχα ακόμα ωάρια, οι πιθανότητες να μείνω έγκυος ήταν ελάχιστες. Όταν μου πρότεινε ο Ga, τον οποίο γνωρίζω και αγαπώ πολλά χρόνια,  να προσπαθήσουμε μαζί για παιδάκι, το βρήκα εξαιρετική ιδέα. Έτσι κι αλλιώς, ήταν πάντα κοντά στον γιο μου και σε μένα. Αρχίσαμε να βγαίνουμε και να προσπαθούμε να μείνω έγκυος σχεδόν αμέσως. Δυο χρόνια αργότερα, κι αφού δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στραφήκαμε στη λύση της εξωσωματικής». 

Τον Ιανουάριο του 2021, όταν η Sharon ήταν 49 ετών, έκανε εμβρυομεταφορά, η οποία ήταν πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια. «Η εγκυμοσύνη μου ήταν η ομορφότερη έκπληξη της ζωής μου και μία υπέροχη εμπειρία» θυμάται η 50χρονη γυναίκα.

«Στις 28 Σεπτεμβρίου έσπασαν τα νερά μου και γέννησα το κοριτσάκι μας με καισαρική, σε ηλικία 50 ετών. Το να την κρατάω στην αγκαλιά μου ήταν απίστευτο. Η αίσθηση είναι ολόιδια με τότε που γεννήθηκε ο γιος μου, έντεκα χρόνια πριν! Κάποιοι άνθρωποι από το περιβάλλον μου  με θεωρούσαν πολύ μεγάλη για 2ο παιδί αλλά δεν τους έδωσα σημασία. Κάποιοι άλλοι νόμιζαν πως θα το μετάνιωνα λόγω ηλικίας, αλλά έκαναν λάθος. Δεν θα άλλαζα την κόρη μου για τον κόσμο».

Πηγή: dailymail.co.uk

v