Πώς ερωτευόμαστε ξανά με τον άντρα μου κάθε Αγίου Βαλεντίνου

Πώς ερωτευόμαστε ξανά με τον άντρα μου κάθε Αγίου Βαλεντίνου

Ο γάμος, λένε, σκοτώνει τον έρωτα και είναι κάτι που το έχουμε ζήσει όλοι, αφού η σκληρή καθημερινότητα μπορεί να καπελώσει την αισθηματική σου ζωή χωρίς να το καταλάβεις. Παρ’ ολ’ αυτά, εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Και πότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανατρέψουμε αυτή τη σκοτεινή πραγματικότητα, παρά την γιορτή των ερωτευμένων, ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου.

Όπως όλα τα ζευγάρια, έτσι και εγώ με τον άντρα μου, βρεθήκαμε κάποια στιγμή να αναπολούμε τις μέρες που είμασταν ερωτευμένοι και απολαμβάναμε ο ένας τον άλλον χωρίς να σκεφτόμαστε τις καθημερινές σκοτούρες. Ευτυχώς, μόλις νιώσαμε ότι η φλόγα σβήνει αποφασίσαμε να δημιουργούμε εμείς κάπου κάπου τις συνθήκες για να φουντώνει ξανά.

Ένα από τα «κόλπα» μας, είναι να εκμεταλλευόμαστε την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, δηλαδή την ημέρα των ερωτευμένων, για να μένουμε μόνοι και να αφιερωνόμαστε ο ένας στον άλλον.

Στέλνουμε τα παιδιά στους παππούδες

Εννοείται ότι, αναθέρμανση της σχέση με τον σύντροφό σου με τα παιδιά ανάμεσα στα πόδια σας ΔΕΝ γίνεται. Γι’ αυτό και εμείς, εκείνη την ημέρα στέλνουμε τα παιδιά να κοιμηθούν στους παππούδες, στα ξαδέρφια ή σε κάποιον φίλο τους και τα παίρνουμε πρωί πρωί για να πάνε στο σχολείο. Αν μείνουν στους παππούδες, βέβαια, τους δίνουμε μια μέρα ρεπό για να είναι και εκείνα χαρούμενα, όπως οι γονείς τους.

Απολαμβάνουμε ένα ωραίο γεύμα

Όταν είμασταν δύο ερωτευμένοι εργένηδες, ξεκινούσαμε συχνά τη βραδιά μας με ένα όμορφο γεύμα, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο εστιατόριο. Τώρα πια, κάθε Αγίου Βαλεντίνου, ετοιμάζουμε ένα αγαπημενο φαγητό μαζί και το απολαμβάνουμε αργά με ένα καλό κρασί και χαλαρή κουβέντα. Είνα κάτι που σου λείπει όταν έχεις παιδιά και όλα γίνονται τροχάδην. Επιπλέον σε χαλαρώνει όσο πρέπει για τη συνέχεια.

Κάνουμε σχέδια για το μέλλον μας

Όταν αποφασίσαμε ότι θα περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί, ήταν μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη σχέση μας, αφού κάναμε κάθε μέρα σχέδια για το μέλλον – τα παιδιά μας, το σπίτι μας, τα ταξίδια μας… Γι’ αυτό, κάθε φορά που οργανώνουμε μια ρομαντική βραδιά, συζητάμε και πάλι λες και παντρευόμαστε την επομένη. Μιλάμε, βέβαια, για όλα τα όμορφα που έχουμε ζήσει, αλλά και για όσα θα θέλαμε να μοιραστούμε από εδώ και πέρα.

Ανταλλάσσουμε από 2 δώρα: 1 ρομαντικό και 1… πονηρό

Γιορτή ή επέτειος χωρίς δώρα δεν γίνεται. Όχι τόσο για το ίδιο το δώρο, όσο για τη χειρονομία που δείχνει στον άλλον ότι τον σκέφτεσαι και τον νοιάζεσαι αληθινά. Εμείς του Αγίου Βαλεντίνου έχουμε κάνει έθιμο να χαρίζουμε ο ένας στον άλλον από 2 δώρα, ένα κανονικό ή συμβολικό (σοκολατάκια καρδούλες, λουλούδια κλπ.) και ένα πιο… πικάντικο, με σκοπό να πιάσει τόπο σχεδόν αμέσως!

Πέφτουμε στο κρεβάτι όσο πιο νωρίς γίνεται

Και για να γίνει αυτό, φροντίζουμε να μην το ξενυχτήσουμε με περιττά μπλα μπλα ούτε να ανοίξουμε την τηλεόραση για να μας αποβλακώσει. Είμαστε και κουρασμένοι, γιατί συνήθως η γιορτή πέφτει εργάσιμη, οπότε δεν χασομεράμε καθόλου. Πέφτουμε στο κρεβάτι μας για γλυκόλογα, χάδια και όλα τα αγαπημένα μας προκαταρκτικά και αφηνόμαστε να θυμηθούμε και να μιμηθούμε τους νεότερους και πιο ενθουσιώδεις εαυτούς μας.

v