Δεν καταλήγουμε πάντα με τον έρωτα της ζωής μας…

Δεν καταλήγουμε πάντα με τον έρωτα της ζωής μας…

Δεν καταλήγουμε πάντα με τον μεγάλο μας έρωτα κι αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια που μαθαίνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας. Κάποιοι τον βρίσκουν και τον κρατάνε πλάι τους για πάντα, κάποιοι τον βρίσκουν και αναγκάζονται να τον αφήσουν και άλλοι δεν τον συναντούν ποτέ. Όπως και να’ χει, η ζωή συνεχίζονται και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον…

Δεν έχω αφελείς προσδοκίες για ρομαντισμό. Δεν ψάχνω τον έναν και μοναδικό που θα με σώσει. Μου αρέσει να συνδέομαι με τους ανθρώπους και χαίρομαι που ζω σε μια εποχή που η μονογαμία δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας. 

Παρόλα αυτά, πιστεύω στον μεγάλο έρωτα γιατί κάποτε τον είχα. 

Εκείνον τον έρωτα που υπερβαίνει τα πάντα! Το είδος της αγάπης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως υπάρχει κι αν είσαι τόσο τυχερός που τον βρήκες. 

Έχω ζήσει τον μεγάλο έρωτα που πρώτα ξεσπά σαν πυρκαγιά κι έπειτα σιγοκαίει όπως τα κούτσουρα στο τζάκι ήσυχα και για χρόνια. Τον έρωτα που περιγράφουν τα μυθιστορήματα και τον ζηλεύεις. Που σε διδάσκει περισσότερα από όσα νόμιζες ότι θα μπορούσες να μάθεις ποτέ, και σου δίνει απείρως περισσότερα από όσα χρειάζεσαι.

Αυτό που λέμε «έρωτας παντοτινός» και που, αν είσαι τυχερός, θα τον γνωρίσεις μόνο μια φορά στη ζωή σου. Θες να είσαι μαζί του συνέχεια προσφέροντάς του ολόκληρο τον εαυτό σου χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. Είναι μια εμπειρία που παρόμοιά της δεν υπάρχει. 

Είναι ένα παραμύθι που όταν το ζεις, θα ήθελες να σου έχουν πει πως μερικές φορές  τα παραμύθια δεν κρατάνε για πάντα. Δεν υπάρχει το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα». Μεριές φορές συναντάμε τον έρωτα της ζωής μας αλλά μετά τον χάνουμε. Δεν προλαβαίνουμε να τον παντρευτούμε, να περάσουμε τα χρόνια που μας απομένουν δίπλα του και να καταλήξουμε, γεροντάκια πια, να κρατιόμαστε χέρι χέρι μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος. 

Με λίγα λόγια, δεν καταλήγουμε πάντα (και για πάντα) μαζί επειδή η αγάπη δεν τα νικά όλα. Δεν υπερπηδά όλα τα εμπόδια, δεν νικά τις ασθένειες, δεν γεφυρώνει θρησκευτικές διαφορές, ούτε μας σώζει από τον εαυτό μας όταν παίρνουμε την κάτω βόλτα.

Δεν είναι εφικτό να κρατήσουμε τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας όταν τα θέλω μας δεν ταιριάζουν. Κάποιοι θέλουν σπίτι στην εξοχή και τρία παιδιά και άλλοι καριέρα στην πόλη. Κάποιοι θέλουν ταξίδια και πλούσιες εμπειρίες και άλλοι φοβούνται να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Μερικές φορές, ο ένας έχει μεγαλύτερα όνειρα από τον άλλον. 

Και τότε, η πιο μεγάλη απόδειξη της αγάπης σου είναι να αφήσεις τον έρωτα της ζωής σου να φύγει - να ζήσει τη ζωή του όπως την θέλει αντί να σε ακολουθήσει σε έναν δρόμο που δεν του ταιριάζει. Μερικές φορές δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χωρίσεις. 

Αυτό, όμως, δεν μειώνει αυτό που ζήσατε. Δεν μπορείς να προσποιηθείς πως ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου δεν υπήρξε. 

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να σε αγαπήσουν μέσα σε έναν χρόνο περισσότερο από ότι άλλοι θα σε αγαπήσουν σε πενήντα. Μερικοί άνθρωποι θα σε διδάξουν περισσότερα μέσα σε μια μέρα από ότι άλλοι θα μπορούσαν να σας διδάξουν σε μια ζωή. Μερικούς ανθρώπους τους συναντάμε μόνο για λίγο αλλά τους θυμόμαστε για πάντα και κανείς δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που αφήνουν πίσω τους. 

Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που τους συναντήσαμε έστω και για λίγο αντί να εστιάζουμε στον πόνο που νιώσαμε όταν έφυγαν. Εξάλλου, κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν καν την ευκαιρία να συναντήσουν τον μεγάλο έρωτα… Είτε καταλήξουμε μαζί είτε όχι, είμαστε τυχεροί όσοι νιώσαμε τι πάει να πει «ένας και μοναδικός έρωτας». 

Πηγή: huffpost.com

v