Αφήνω την κόρη μου να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να παίρνει καλούς βαθμούς!

Αφήνω την κόρη μου να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να παίρνει καλούς βαθμούς!

Οι σχολικές επιδόσεις του παιδιού του απασχολούν κάθε γονιό και όλοι θέλουμε να βλέπουμε καλούς βαθμούς στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου. Παρ’ όλ’ αυτά, ξέρουμε και πως οι καλοί βαθμοί δεν είναι αυτοσκοπός, αφού υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή. Όχι, όμως, και γι’ αυτήν τη μαμά που, απ’ ότι φαίνεται, βάζει τους καλούς βαθμούς πάνω απ’ όλα!

Η νεαρή μαμά που κυκλοφορεί στο TikTok – που αλλού; – με το όνομα @itsjustkinzie, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους όλα όσα απαιτεί από την κόρη της και όλα όσα δεν έχει πρόβλημα να παραβλέψει.

Σε γενικές γραμμές, δεν αποκλίνει από την κοινή λογική, κάτι που αναγνώρισαν πολλοί χρήστες. Αλλά υπάρχουν κάποια σημεία στο «μανιφέστο» της που είναι ικανά να εγείρουν αντιδράσεις.

Ένα από αυτά είναι η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. «Μπορεί να πιει ένα ποτηράκι», λέει για την κόρη της, «δεν πρόκειται να της πω κάτι. Και αν θέλει να καπνίσει, μπορεί να το κάνει, αρκεί να καπνίζει στο σπίτι για να ξέρω ότι δεν έχει μπλέξει με κακές παρέες».

Αυτό που δεν επιτρέπεται να κάνει η κόρη της, σύμφωνα με την ίδια τη μαμά, είναι να φέρει σπίτι κακούς βαθμούς. Αν συμβεί αυτό, η ζωή της κόρης της θα γίνει αυτομάτως πολύ δύσκολη, όπως λέει.

«Με λίγα λόγια, ΝΑΙ στο αλκοόλ και το κάπνισμα, αλλά ΟΧΙ στους κακούς βαθμούς», σχολίασε κάποιος συνοψίζοντας την αμφιλεγόμενη προσέγγισή της.

«Δεν είναι εύκολο να έχει ένα παιδί καλούς βαθμούς», είπε κάποιος άλλος, «γι’ αυτό κάποιοι γονείς κάνουμε ό,τι μπορούμε…»

Πηγή: thesun.co.uk

v