Μαμά βρήκε τρόπο να μην ξαναπεράσει κανένα παιδί μοναχικά γενέθλια

Μαμά βρήκε τρόπο να μην ξαναπεράσει κανένα παιδί μοναχικά γενέθλια

Όταν η Bianca Deakin είδε να μην εμφανίζεται κανένας στο πάρτι για τα γενέθλια του 11χρονου γιου της, η καρδιά της πόνεσε για το παιδί της όσο ποτέ άλλοτε. Αλλά αντί να μεμψιμοιρήσει, αποφάσισε να εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα ζήσει την απογοήτευση που έζησε ο μικρός.

Όντας ιδιοκτήτρια ενός μικρού καφέ στο Μπρισμπέιν, η Bianca οργανώνει ανοιχτά πάρτι γενεθλίων κάθε μήνα με όλα τα απαραίτητα ή μη: ομαδικά παιχνίδια, πολύχρωμα σνακ, γιρλάντες, καπέλα κ.ο.κ. Στόχος της, όλα τα παιδιά της περιοχής της να νιώθουν ότι είναι ξεχωριστά και αγαπητά την ημέρα των γενεθλίων τους!

«Κάνουμε τα πάρτι μας μία ημέρα το μήνα», λέει, «και είναι ανοιχτά σε παιδιά από 5 έως 15 ετών. Κάθε πάρτι γίνεται με 20 περίπου παιδιά ώστε να μπορούν να περάσουν καλά μεταξύ τους χωρίς να μένουν κάποια μόνα τους».

Την ιδέα γι’ αυτά τα χαρούμενα πάρτι την είχε εξαιτίας ενός όχι και τόσο χαρούμενου περιστατικού. Πρόκειται για το πάρτι γενεθλίων του γιου της, στο οποίο δεν είχε εμφανιστεί κανείς με αποτέλεσμα ο μικρός να πάρει τη στεναχώρια της ζωής του.

«Σου ραγίζει την καρδιά να ζεις κάτι τέτοιο», λέει η μαμά, «και από εκείνη τη στιγμή, ήθελα να δείξω στα παιδιά του τόπου μου ότι τα αγαπάμε όλοι ως κοινότητα και δεν πρέπει να νιώθουν ποτέ μόνα τους».

Θέλοντας να κάνει τα πάρτι της ακόμα πιο επιδραστικά, η Bianca έχει έρθει σε επαφή με συλλόγους που υποστηρίζουν παιδιά με αυτισμό, επειδή γνωρίζει πως αυτά τα παιδιά χάνουν πολλές όμορφες στιγμές εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού που μπορεί να βιώνουν.

«Θέλω όλα τα παιδιά να έχουν την εμπειρία ενός τέλειου πάρτι γενεθλίων ώστε να μην τους λείψει ποτέ», δηλώνει η δραστήρια μαμά, «γονείς και παιδιά έχουν ξετρελαθεί με την ιδέα μου και πολλοί έρχονται στις εκδηλώσεις μας για να κάνουν νέους φίλους».

Πηγή: honey.nine.com.au

v