Ξανά μαμά στα 45: «το 6ο μου παιδί ήρθε εντελώς φυσικά και αναπάντεχα!»

Ξανά μαμά στα 45: «το 6ο μου παιδί ήρθε εντελώς φυσικά και αναπάντεχα!»

Η Rosie Pang είχε περάσει πολλά στη ζωή της. Ανάμεσά τους, μια δύσκολη παιδική ηλικία με μια αλκοολική μητέρα και ένας κακός γάμος με έναν κακοποιητικό σύζυγο. Όταν πήρε επιτέλους τη ζωή της στα χέρια της, στα 29, ήταν μαμά 5 παιδιών, τα οποία μεγάλωσε με περισσή αγάπη. 16 χρόνια μετά, η ζωή της έκανε ένα αναπάντεχο δώρο…

Αρκετά χρόνια μετά διαζύγιό της, αφού τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει αρκετά και πήρε το πτυχίο της δασκάλας που λαχταρούσε από μικρή, η Rosie έφτιαξε τη ζωή της με έναν καινούργιο σύντροφο.

Εκείνη είχε γίνει μαμά ήδη 5 φορές, αλλά εκείνος ήθελε να κάνουν ένα παιδί μαζί, κάτι που όπως τους είπαν, δεν ήταν καθόλου εύκολο.

«Κάναμε προετοιμασία για εξωσωματική», θυμάται, «και μου είπαν ότι οι πιθανότητες να συλλάβω με τα ωάρια που παρήγαγα ήταν πολύ μικρές. Τελικά χωρίσαμε, επειδή δεν ήθελα να ρισκάρω για κάτι που πιθανότατα δεν θα συνέβαινε και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν αυτό που ήθελα τότε».

Λίγο καιρό μετά, η Rosie βρήκε την αγάπη στην αγκαλιά ενός πιο τρυφερού και υποστηρικτικού συντρόφου. Ήταν δεν ήταν ένα χρόνο μαζί, όταν έμαθαν ότι εκείνη περιμένει το παιδί του.

«Δεν ένιωθα καλά εκείνο το πρωί», θυμάται η Rosie, «και η κόρη μου είπε να πάμε στον γυναικολόγο μήπως είναι κάτι σχετικό με την προ-εμμηνόπαυση. Τελικά, ήμουν έγκυος. Ήμουν 44 και ένιωθα πολύ μεγάλη για μαμά».

Από εκείνη τη στιγμή, δεν είπε σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της παρά μόνο στα παιδιά της και το πήρε βήμα βήμα και με τον φόβο ότι ίσως δεν ήταν έτοιμη να φροντίσει πάλι ένα μωρό. Τελικά, όταν άκουσε την καρδούλα του παιδιού της, όλα άλλαξαν και βρήκε την αυτοπεποίθηση που της έλειπε μέχρι τότε.

Στην πορεία, αποδείχτηκε η ευκολότερη εγκυμοσύνη και από τις πέντε προηγούμενες, ίσως επειδή επειστρέφοντας στο σπίτι δεν είχε πια κι άλλα μωρά να φροντίσει. Μπορούσε απλώς να χαλαρώσει και να απολαύσει αυτό που της συνέβαινε.

Δύο ημέρες μετά τα 45α της γενέθλια μπήκε στο δωμάτιο του τοκετού κι έφερε στον κόσμο τη μικρή Lea με παρτενέρ τη μεγάλη της κόρη. 

«Θυμάμαι να την χαζεύω και να σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι», λέει, «ένιωσα πολύ τυχερή και με κάποιο τρόπο, η μικρή έφερε ξανά κοντά όλη την οικογένεια. Τα αδέρφια της την έχουν σαν παιδί τους και η ζωή της είναι ένα όνειρο. Και φυσικά βοηθάνε κι εμένα που στα 45 κουράζομαι σχετικά ευκολότερα από όταν μεγάλωνα εκείνα».

Όσο για το αναπάντεχο δώρο που της έκανε η ζωή χωρίς να το περιμένει, η Rosie δεν θα το άλλαζε με τίποτα: «σκέφτομαι καμιά φορά πώς έγινε και θυμάμαι ότι ήμουν σε μια πολύ χαλαρή περίοδο της ζωής μου, χωρίς άγχος για το μέλλον. Ήρθε λοιπόν εντελώς φυσικά και μου έμαθε να μην κάνω μεγάλα σχέδια γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα σε πάει η ζωή».

Πηγή: mirror.co.uk

v