Γιαγιά ξεγέννησε το εγγoνάκι της και το κράτησε στη ζωή με τεχνητή αναπνοή

Γιαγιά ξεγέννησε το εγγoνάκι της και το κράτησε στη ζωή με τεχνητή αναπνοή

Μια ηρωική γιαγιά ξεπέρασε τον εαυτό της όταν είδε την κόρη της να γεννάει πρόωρα στο σπίτι και όχι μόνο τη βοήθησε να φέρει στον κόσμο το μωράκι της, αλλά το κράτησε και στη ζωή δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες σαν κανονικός διασώστης.

Η μικρούλα Niamh Dolan γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες κύησης ζυγίζοντας 680 γραμμάρια και οφείλει τη ζωή της στη απίθανη γιαγιά της που της έκανε ανάνηψη με τεχνητή αναπνοή όχι μία, αλλά δύο φορές πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

«Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ«, λέει η γιαγιά Joanne, «μέσα μου ήμουν τρομοκρατημένη, αλλά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή. Δεν ήμουν σίγουρη αν το έκανα σωστά, βέβαια, αλλά η τηλεφωνήτρια στα Επείγοντα με καθοδήγησε τέλεια».

Η Katie Dolan δεν ήξερε καν ότι ήταν έγκυος μέχρι τη 19η εβδομάδα. Την 22η παρουσίασε έντονη αιμορραγία και άρχισε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο κάνοντας εξετάσεις κι ελπίζοντας ότι όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνης της. 

Ένα βράδυ, λίγες ώρες αφότου είχε γυρίσει απ’ το νοσοκομείο, η Katie ξύπνησε νύχτα για να πάει στην τουαλέτα. Εκεί, ένιωσε πολύ έντονες συσπάσεις και φώναξε τη μαμά της που είχε μείνει μαζί της.

Εκείνη, κάλεσε ασθενοφόρο και η τηλεφωνήτρια από τα Επείγοντα κράτησε τη γραμμή ανοιχτή σε περίπτωση που συμβεί κάτι. 15 λεπτά αργότερα, η μικρούλα Niamh βγήκε στο φως και η γιαγιά της ανέλαβε δράση. Το μωρό ήταν πολύ πρόωρο και χρειάστηκε τη βοήθεια της γιαγιάς του δύο φορές για να κρατηθεί στη ζωή. Η Joanne έπαιρνε οδηγίες από το τηλέφωνο και τις εφάρμοζε στο μωρό ελπίζοντας να πάνε όλα καλά.

Κάποια στιγμή έφτασε το ασθενοφόρο και τους μετέφερε όλους στο νοσοκομείο, όπου το προσωπικό έπεσε πάνω στο μωρό για να σταθεροποιήσει την αναπνευστική λειτουργία του.

«Περιμέναμε 5 ώρες για να μάθουμε αν η μικρούλα μας είναι καλά», θυμάται η Katie, «Φοβηθήκαμε πολύ, αλλά οι γιατροί την σταθεροποίησαν. Αργότερα, μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο σε άλλη πόλη επειδή η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Το ταξίδι ήταν επικίνδυνο για ένα τόσο πρόωρο μωρό, αλλά τα κατάφερε».

Έχουν περάσει 10 εβδομάδες από εκείνη τη μέρα και η Niamh δεν έχει έρθει στο σπίτι. Έχει φτάσει, όμως, το 1,5 κιλό και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

«Είναι απίστευτο», λέει η μαμά της, «οι γιατροί την αποκαλούνε ιατρικό θαύμα γιατί δεν είχαν ξαναδεί τόσο πρόωρο μωρό να γεννιέται στο σπίτι και να επιβιώνει».

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v