Έμεινε έγκυος δύο φορές μέσα σε 5 μέρες και γέννησε δίδυμα κοριτσάκια!

Έμεινε έγκυος δύο φορές μέσα σε 5 μέρες και γέννησε δίδυμα κοριτσάκια!

Η Odalis και ο Antonio από την Καλιφόρνια ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, έπειτα από μια αποβολή που τους είχε αποθαρρύνει λίγους μήνες νωρίτερα.

Ωστόσο, μετά το δεύτερο υπερηχογράφημα λίγες μέρες αργότερα, οι γιατροί τους είχαν ακόμα καλύτερα νέα: η 25χρονη μαμά ξαναέμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος, με διαφορά 5 ημερών, και το ζευγάρι θα γεννούσε δύο μωράκια!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σπάνιο αυτό φαινόμενο εμφανίζεται στο 0,3% των κυήσεων και οι μέλλοντες γονείς πέταξαν στα ουράνια όταν έμαθαν τα νέα. «Όταν ο γιατρός μου είπε ότι εντόπισε ακόμα ένα μωρό στην κοιλιά μου με καρδιακούς παλμούς, απλώς έκλαιγα από ευτυχία. Ένιωθα ότι το πρώτο μωρό που χάσαμε ήταν στο δωμάτιο μαζί μου και μου επιβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε η Odalis. 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την μητέρα, ο γιατρός της εξήγησε πως συνέλαβε τα δύο έμβρυα με διαφορά πέντε ημερών και η ημερομηνία τοκετού της είχε οριστεί στη μέση: δύο ημέρες αφού το πρώτο μωρό θα ήταν 40 εβδομάδων και δύο ημέρες πριν το δεύτερο κλείσει τις 40 εβδομάδες. 

Τα δύο κοριτσάκια, που μοιάζουν εκπληκτικά μεταξύ τους, γεννήθηκαν στις 10 Αυγούστου του 2021 και ζύγιζαν 3 και 3,2 κιλά αντίστοιχα, και τα ονόματα αυτών  Lilio και Imelda. 

«Αισθάνομαι ότι η διπλή εγκυμοσύνη που βίωσα ήταν ένα θαύμα. Όλα ήταν πολύ ξεχωριστά και μαγικά!», ανέφερε η ευτυχισμένη μητέρα και πρόσθεσε: «Ήταν τέλεια όταν επιτέλους μπόρεσα να κρατήσω τις κόρες μου στην αγκαλιά μου, ένιωσα ευλογημένη».

Η πλήρους απασχόλησης μαμά ανέφερε πως τα δύο κοριτσάκια μοιάζουν τόσο πολύ που συχνά οι γονείς του δυσκολεύονται να τα ξεχωρίσουν, ενώ παραδέχεται πως οι πρώτοι εβδομάδες με δύο μωρά στο σπίτι ήταν χαοτικές, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλα γίνονται ευκολότερα.

Πηγή: mirror.com

v