Ουκρανία: παντρεύτηκαν εν μέσω πολέμου - θέλουμε να πεθάνουμε μαζί

Ουκρανία: παντρεύτηκαν εν μέσω πολέμου - θέλουμε να πεθάνουμε μαζί

Η ημέρα του γάμου τους δεν ήταν έτσι όπως την είχαν ονειρευτεί, αλλά καθώς η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τους την Πέμπτη, η Yaryna Arieva και ο σύντροφός της Sviatoslav Fursin, αποφάσισαν να παντρευτούν αμέσως.

Αντί για καμπάνες άκουγαν τις σειρήνες του πολέμου, αλλά επέλεξαν να είναι μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

«Ήταν τρομακτικό... Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου και ακούς τις σειρήνες», είπε στο CNN η Arieva, η οποία παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Παρόλο που το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 6 Μαΐου, τα σχέδιά τους άλλαξαν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πέμπτης και η επίθεση ξεκίνησε με μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων.

Η πολιορκία εξαπλώθηκε στην κεντρική και ανατολική Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη χώρα από τρεις πλευρές, ανατρέποντας τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων Ουκρανών.

Το ζευγάρι φοβισμένο για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον αποφάσισε να παντρευτεί αμέσως.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας», δήλωσε η Arieva και συμπλήρωσε «Μπορεί να πεθάνουμε και γι' αυτό θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί».

Μετά τον γάμο τους ετοιμάστηκαν να πάνε στο τοπικό κλιμάκιο του στρατού για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της χώρας.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τη γη στην οποία ζούμε», δήλωσε η Arieva ενώ ευχήθηκε να μπορέσει στο μέλλον της να γιορτάσει τον γάμο της κανονικά.

Πηγή: edition.cnn.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v