Όταν μου είπαν ότι το μωρό μου έχει καρκίνο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου

Όταν μου είπαν ότι το μωρό μου έχει καρκίνο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου

O καρκίνος είναι τρομακτικός και ανυπόφορος και τα παιδιά που βασανίζονται από αυτόν είναι αληθινοί ήρωες. Μια μητέρα από την Αυστραλία μοιράστηκε την ιστορία του γιου της, ο οποίος ήταν μόλις τεσσάρων μηνών όταν διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα, έναν καρκινικό όγκο που είχε αναπτυχθεί γύρω από τη σπονδυλική του στήλη.

Όταν οι γιατροί έκαναν τη διάγνωση, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ' το να βλέπεις πόσο πολύ πρέπει να υποφέρει το παιδί σου στην προσπάθειά του να επιβιώσει από αυτή τη φοβερή ασθένεια.

«Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, όπου ο χειρουργός αφαίρεσε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του καρκίνου. Ο μικρός μου χρειαζόταν καθετήρα για πέντε μήνες μετά από αυτό και πολλά φάρμακα. Δεν ξεκίνησαν αμέσως χημειοθεραπεία, καθώς πίστευαν ότι μπορεί να είχαν αφαιρέσει ολόκληρη τη μάζα, αλλά μετά ο καρκίνος επανήλθε» είπε η μητέρα.

Όταν ήταν επτά μηνών, το αγοράκι ξεκίνησε τον πρώτο από τους οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας. Ούρλιαζε από τους πόνους την πρώτη ημέρα του τετραήμερου κύκλου θεραπείας. Στη συνέχεια, οι γονείς τον έπαιρναν σπίτι για ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων μεταξύ κάθε κύκλου.

Μετά τη χημειοθεραπεία, τα καρκινικά κύτταρα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο μυελό των οστών του, οπότε έκανε έξι γύρους χημειοθεραπείας από το στόμα. «Προς το τέλος των πρώτων οκτώ κύκλων το παιδί μου ήταν πολύ άσχημα», είπε η μητέρα για τις παρενέργειες της θεραπείας.

Συνέχισε λέγοντας «Τα νύχια του είχαν σπάσει και είχε πληγές στο στόμα του. Δεν ήθελε να βάλει τίποτα στο στόμα του γιατί πονούσε. Η χημειοθεραπεία από το στόμα του προκάλεσε ξηροδερμία και ξυνόταν συνέχεια».

Οι γονείς παρόλο που έβλεπαν το παιδί τους να υποφέρει συνέχισαν με τις θεραπείες καθώς ήταν ο μόνος τρόπος να κρατήσουν ζωντανό το αγοράκι τους. Ευτυχώς, δικαιώθηκαν και ο μικρός CJ είναι πλέον υγιής!

Πηγή: thekidscancerproject.org.au

v