Ουκρανία: τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα λόγω του πολέμου

Ουκρανία: τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα λόγω του πολέμου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας, συνεχίζεται για 6η μέρα με τις συγκρούσεις να αυξομειώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, αλλά και με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα, βρίσκονται στρατιώτες αλλά και άμαχος πληθυσμός. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ουκρανίας, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 παιδιά ενώ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από το έθνος της ανατολικής Ευρώπης, έχουν τραυματιστεί 112. 

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy παρουσίασε τον απολογισμό των νεκρών σε βίντεο τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πως μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν σκοτωθεί 352 άμαχοι. 

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα 6χρονο κορίτσι που πέθανε σχεδόν ακαριαία έπειτα από βομβαρδισμό στο λιμάνι της Μαριούπολης καθώς κι ένα κορίτσι του δημοτικού, η Πολίνα, η οποία σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια της το Σάββατο. 

Παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο, μεταφέρθηκαν στο υπόγειο του Νοσοκομείου Παίδων Okhmatdyt όπου οι γιατροί δίνουν την δική τους μάχη να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ο Anton Herashchenko, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών του Κιέβου, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές με πυραύλους Grad, λέγοντας: «Δεκάδες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν! Όλος ο κόσμος πρέπει να δει αυτή τη φρίκη!». 

Πηγή: independent.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v