Μωράκι με σπάνια πάθηση γεννήθηκε με τέσσερα...νεφρά!

Μωράκι με σπάνια πάθηση γεννήθηκε με τέσσερα...νεφρά!

Ένα αγοράκι, το οποίο τώρα είναι τεσσάρων μηνών, γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά στο κυβερνείο του Βόρειου Σινά στην Αίγυπτο. Το παιδί πάσχει από μια πάθηση που ονομάζεται διπλός νεφρός, η οποία εμφανίζεται σε λιγότερο από μία περίπτωση σε κάθε 10.000 γεννήσεις!

Σύμφωνα με το Egypt Today, το μωρό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Al-Arish της Αιγύπτου αφού υπέφερε από κόπωση, σημειώνοντας ότι μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας και υπερηχογραφικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε τέσσερα νεφρά.

Αυτή τη στιγμή το αγοράκι βρίσκεται στην εντατική μέχρι οι γιατροί να αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και για το αν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Ο διπλός νεφρός είναι αποτέλεσμα σφαλμάτων στην κυτταρική διαίρεση που συμβαίνουν κατά την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα της μητέρας. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι κάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί το ελάττωμα.

Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η πάθηση μπορεί να μεταβιβαστεί από τον γονέα στο παιδί. Εάν ο ένας γονέας έχει διπλό νεφρό, το παιδί έχει 50% πιθανότητα να γεννηθεί επίσης με αυτή την πάθηση.

Πηγή: gulfnews.com

v