Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη μαία που έσωσε το νεογέννητο μωράκι μας!

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη μαία που έσωσε το νεογέννητο μωράκι μας!

Όταν γεννήθηκε το μωρό τους, η Liz Stapleton και ο Steven Blackhurst, ανυπομονούσαν να πάρουν τον γιο τους σπίτι για να τον γνωρίσει η αδερφούλα του. Λίγα λεπτά, όμως, μετά τον τοκετό και αφού η μαία έκανε ένα τελευταίο έλεγχο, παρατήρησε κάτι περίεργο στο νεογέννητο που θα άλλαζε τη ζωή τους για πάντα.

Θεωρώντας ότι επρόκειτο για καρδιακό φύσημα, η μαία έλεγξε τα επίπεδα οξυγόνου του μωρού πριν το μεταφέρει αμέσως για ανάνηψη, αναφέρει το Liverpool ECHO. Το αγοράκι αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σ' ένα άλλο νοσοκομείο, προκειμένου να εντοπίσουν ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα.

Μετά από πολλαπλές εξετάσεις και αξονικές, η Liz και ο Steven έλαβαν τη διάγνωση: ο Tobias έπασχε από ένα συγγενές καρδιακό ελάττωμα γνωστό ως Σύνδρομο Υποπλαστικής Αριστερής Καρδιάς, που σημαίνει ότι η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στις 15 Φεβρουαρίου, το μωράκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση ενός στεντ ώστε να ανοίξει μια βαλβίδα στην καρδιά του και τελικά του επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Ήταν ένα τεράστιο σοκ και δεν ξέραμε τι σήμαινε ή τι επρόκειτο να συμβεί», είπε η μητέρα. και συμπλήρωσε «Το ιατρικό προσωπικό ήταν καταπληκτικό. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά του. Μας κρατούσαν το χέρι σε όλη τη διάρκεια και η οικογένειά μας είναι επίσης πολύ υποστηρικτική. Αν δει κανείς το γιο μας νομίζει ότι είναι ένα συνηθισμένο μωρό, αλλά στην πραγματικότητα μόνο η μισή του καρδιά λειτουργεί. Τώρα το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τα ραντεβού με τους καρδιολόγους για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Σε λίγους μήνες, όταν ο Tobias θα είναι περίπου έξι μηνών, θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς, γνωστή ως επέμβαση Glenn, η οποία μειώνει την πίεση στη μία πλευρά του οργάνου. Προς το παρόν, όμως, είναι στο σπίτι με τους γονείς και την αδερφούλα του και δείχνει έτοιμος να δώσει τη μάχη που θα του σώσει τη ζωή.

Πηγή: walesonline.co.uk

v