Το μωρό μας ήταν μόνο 8 ημερών όταν έκανε την επέμβαση που του έσωσε τη ζωή

Το μωρό μας ήταν μόνο 8 ημερών όταν έκανε την επέμβαση που του έσωσε τη ζωή

Η μαμά του μικρού George Estelle είχε τρεις αποβολές πριν μείνει έγκυος στον γιο της και, όταν έμαθε πως το μωράκι της θα γεννιόταν με πρόβλημα στην καρδιά, τρομοκρατήθηκε.

Ο μικρούλης γεννήθηκε με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται Μετάθεση των Μεγάλων Αρτηριών (TGA), που σημαίνει ότι οι κύριες αρτηρίες της καρδιάς του είχαν πρόβλημα. Οι γονείς του βρέφους, η Keren και ο Chris, έμαθαν για την κατάσταση του μωρού τους στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων αλλά, παρότι ήταν προετοιμασμένοι για όσα θα ακολουθήσουν, πέρασαν μεγάλη αγωνία μέχρι να τελειώσει η περιπέτειά τους. 

Ο George γεννήθηκε μέσα στην πανδημία του Covid, τον Ιούλιο του 2020. Αμέσως μετά τη γέννησή του, υποβλήθηκε σε σεπτοστομία - μια διαδικασία κατά την οποία οι γιατροί τοποθέτησαν έναν καθετήρα στην τρύπα της καρδιάς του.

Στη συνέχεια, όταν ήταν μόλις οκτώ ημερών, το μωράκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς για να διορθωθούν οι κύριες αρτηρίες στην καρδιά του.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία μου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Περπατούσα μηχανικά πάνω κάτω στον διάδρομο του νοσοκομείου, αλλά μέσα μου πέθαινα από ανησυχία», θυμάται η μητέρα του George. Ωστόσο, η ομάδα των γιατρών που χειρούργησαν τον γιο, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την καθησυχάσουν. 

«Ένας από τους γιατρούς μου είπε πως θα τον φροντίσουν σαν να ήταν δικό τους παιδί κι αυτό ακριβώς έκαναν! Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων», ανέφερε η Keren και πρόσθεσε πως η καρδιακή πάθηση του γιου τους ήταν ιάσιμη και μετά την επέμβαση έκανε τεράστια πρόοδο. 

Σήμερα ο 18 μηνών George έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό και είναι ένα υπέροχο και γενναίο αγόρι, σύμφωνα με τους γονείς του. Εκτός από ένα ετήσιο έλεγχο που πρέπει να κάνει, θα μεγαλώσει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Πηγή: walesonline.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v