13χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από απόπειρα βιασμού

13χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από απόπειρα βιασμού

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού από τον Βόλο, που προσπάθησε να αυτοκτονήσει με κουζινομάχαιρο έπειτα από απόπειρα βιασμού που φέρεται να είχε υποστεί. Το έφηβο κορίτσι σώθηκε τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της 11χρονης αδερφής της και μιας φίλης της. 

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, το περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα, στο πλαίσιο δικαστικής διερεύνησης υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ανήλικη ως θύμα και για την οποία έχει κατατεθεί συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Μάλιστα η εισαγγελέας έχει παραγγείλει και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προκαταρκτική εξέταση αφορά στην διερεύνηση των αδικημάτων της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας γενετήσιας πράξης με ανήλικο, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες και προτάσεις, με παθούσα νεότερη των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει με κουζινομάχαιρο

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η 12χρονη φέρεται να αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της τέλη του περασμένου Ιουνίου με κουζινομάχαιρο, το οποίο, όπως αναφέρεται σχετικά στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, είχε μήκος 25 εκατοστά και ήταν οδοντωτό…

Η αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας ήταν συμβάν σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να είχε δεχθεί η ανήλικη, με το παιδί να φθάνει στην απόγνωση και κλαίγοντας, φέρεται να έγραψε σημείωμα στην αδερφή της, εξηγώντας της την πρόθεσή της να βάλει τέλος στη ζωή της. Αμέσως μετά με το κουζινομάχαιρο προσπάθησε να κόψει τον λαιμό της, στο δωμάτιο του σπιτιού της όπου βρισκόταν, όπως αναφέρεται σχετικά στην αναφορά, αλλά ως σωτήρας εμφανίστηκε η 11χρονη σήμερα αδερφή της και την απέτρεψε…

Στην σωτηρία της φέρεται να έπαιξε ρόλο, σύμφωνα με τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά και μία φίλη της, που της έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημά της, μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Το μήνυμα που άφησε στην αδελφή της

Η απόπειρα αυτοκτονίας καταγράφηκε, σύμφωνα με τη μήνυση και στα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η 12χρονη με τη φίλη της. Επίσης στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται και γραπτό μήνυμα της 12χρονης προς την αδερφή της, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό το γράφω, για να ξέρεις ότι μέχρι εδώ άντεξα… Καλύτερα να πεθάνω, παρά να συνεχίσω να ζω εδώ μέσα… Επίσης να πεις στους φίλους μου, ότι τους αγαπώ πολύ!».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αυτοκτονία και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου, συνδέεται με συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, θυμού, που γρήγορα δίνουν τη θέση τους στην απόγνωση και την απελπισία, την αίσθηση αδιεξόδου.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v