«Νιώθω ράκος, δεν αντέχω άλλο!»: μια μαμά μιλάει για τις δυσκολίες της μητρότητας

«Νιώθω ράκος, δεν αντέχω άλλο!»: μια μαμά μιλάει για τις δυσκολίες της μητρότητας

Η μητρότητα δεν είναι μόνο ευτυχισμένες στιγμές, αγκαλιές και παραμύθια πριν τον ύπνο. Έχει και την άλλη πλευρά, την δύσκολη, που μας θέλει να τρέχουμε καθημερινά πίσω από ένα κάρο υποχρεώσεις και λίστες με δουλειές που δεν ολοκληρώνονται.

Μια μαμά με δύο μικρά παιδιά, λέει δυνατά όσα σκεφτόμαστε όλες μας όταν η κούραση μας γονατίζει και απλά... δεν αντέχουμε άλλο:

«Δεν αντέχω άλλο!

Η λίστα με όσα πρέπει να κάνω κάθε μέρα μεγαλώνει διαρκώς - υπάρχει πάντα κάτι που δεν πρόλαβα, δεν σκέφτηκα ή δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω και δεν αντέχω άλλο. 

Κάθε μέρα προστίθεται και κάτι καινούριο που πρέπει να κάνεις, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, τα ασιδέρωτα ρούχα στη λεκάνη, τα σκόρπια παιχνίδια στο σαλόνι, και ειλικρινά δεν αντέχω άλλο. 

Να κλείσεις ραντεβού με τον παιδίατρο, να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ, να οργανώσεις το πάρτι της επόμενης εβδομάδας, να, να, να...

Νομίζω πως δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Πρέπει να τα κάνω όλα σήμερα, κι αύριο να κάνω ξανά ακριβώς τα ίδια. Είμαι κουρασμένη, είμαι άυπνη, είμαι εξαντλημένη, είμαι αδύναμη και χωρίς ίχνος ενέργειας.  

Μου λένε να κοιμάμαι όταν κοιμάται το μωρό, να αφήνω τις δουλειές για αύριο, ότι πρέπει να είμαι χαρούμενη για να είναι χαρούμενα και τα παιδιά, να αφιερώνω περισσότερο χρόνο για να παίζω με τους γιους μου, αλλά δεν γίνεται να εφαρμόσω τίποτα απ' όλα αυτά! 

Απλά, δεν αντέχω άλλο! Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω κάποια στιγμή να τα βάλω όλα σε μια τάξη και να προλαβαίνω να ξεκουράζομαι. Κοιτάζω όλες τις άλλες μαμάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις φίλες μου με μωρά, την αδερφή μου που έχει περισσότερα παιδιά από εμένα και ειλικρινά το κάνουν να φαίνεται εύκολο. Εγώ γιατί δεν μπορώ; Γιατί δεν αντέχω άλλο;

Άραγε θα νιώθω για πάντα έτσι; Θα συμπληρωθεί ποτέ η λίστα με όσα πρέπει να κάνω; Θα έχω ποτέ ένα τακτοποιημένο, οργανωμένο σπίτι; Θα μπορέσω να αντέξω την καθημερινότητα με δυο μικρά παιδιά;».

Πηγή: herviewfromhome.com

v