4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πάτε οπωσδήποτε σε σύμβουλο γάμου

4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πάτε οπωσδήποτε σε σύμβουλο γάμου

Αναπόφευκτα, όλες οι σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους - και τα περισσότερα από αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, εφόσον το ζευγάρι καταβάλλει ισάξια προσπάθεια για να λύσει τα προβλήματά του. Εάν η μεταξύ σας επικοινωνία ωστόσο, δεν είναι αρκετή για να σας βοηθήσει, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον σύμβουλο γάμου, πριν να είναι πολύ αργά και ο χωρισμός έχει πέσει ήδη σαν λύση στο τραπέζι. 

 Για να αποφύγετε αυτό το σενάριο, αρκεί να αναγνωρίσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει αρχίσει να φθείρεται επικίνδυνα και να ζητήσετε την κατάλληλη βοήθεια:

Δεν επικοινωνείτε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Όταν τα ζευγάρια σταματούν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους αρχίζουν και απομακρύνονται, με αποτέλεσμα οι δυσκολίες και τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν να μοιάζουν ανυπέρβλητα. Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να μιλήσει ελεύθερα για όσα το απασχολεί και να ζητήσει καθοδήγηση όπου δυσκολεύεται.

Φλερτάρετε με την απιστία

Αν είστε δυστυχισμένοι στη σχέση σας, μπορεί να αρχίσετε να αναζητάτε αλλού τη στοργή καθώς και τη σωματική οικειότητα. Αντί να αγνοείτε απλώς αυτά τα συναισθήματα ή να ενεργείτε σύμφωνα με αυτά, είναι σημαντικό να εξετάσετε από πού προέρχονται. Μπορεί στην πραγματικότητα να μην επιθυμείτε έναν νέο σύντροφο, αλλά να έχετε χάσει κάτι με τον τωρινό σας σύντροφο που θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί με τη βοήθεια ενός ειδικού.

 Παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή

Όσα χρόνια κι αν περάσουν,  η σεξουαλική σας ζωή διαδραματίζει ακόμα και τώρα σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Το να κάνετε σεξ, ακόμη και αν δεν έχετε «προετοιμάσει» τέλεια το πεδίο ή αν προκύπτει έπειτα από μια κουραστική μέρα είναι βασικό στοιχείο για να νιώθετε συνδεδεμένοι με τον/την  σύντροφό σας. Μπορεί να είστε καταπληκτικοί φίλοι, να συνεργάζεστε άψογα στο μεγάλωμα των παιδιών, αλλά χωρίς να υπάρχει σεξουαλική ζωή φθείρετε τη σχέση σας και περνάτε τις μέρες σας, σαν συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Τσακώνεστε σαν το σκύλο με τη γάτα

Είναι εύκολο οι καυγάδες να γίνουν φυσιολογικό μέρος μιας σχέσης. Μερικές φορές δεν παρατηρούμε πόσο πολύ τσακωνόμαστε ή πόσο ασήμαντες είναι οι αφορμές. Αν παρατηρήσετε ότι καβγαδίζετε συνεχώς και για ανόητους λόγους, τότε το πρόβλημα έγκειται αλλού σε κάτι πιο βαθύ και αξίζει να εξεταστεί. Ο σύμβουλος γάμου σας βοηθάει να αναπτύξετε πιο υγιείς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ σας καθώς και να ανακαλύψετε τους λόγους που πυροδοτούν τις συνεχείς διαφωνίες. 

v