Αποσύρονται σοκολάτες Kinder έπειτα από λοιμώξεις σαλμονέλας σε παιδιά!

Αποσύρονται σοκολάτες Kinder έπειτα από λοιμώξεις σαλμονέλας σε παιδιά!

Αποσύρθηκαν 5 είδη της σοκολάτας Kinder στη Γαλλία, έπειτα από τον εντοπισμό 21 λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση των συγκεκριμένων σοκολατένιων προϊόντων.

Οι συγκεκριμένες σοκολάτες είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθεί η μετάδοση.

Τι είναι η σαλμονέλα;

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Πηγή: euro2day.gr

v