Προσπαθώ για παιδί μετά από αφαίρεση μορφώματος. Τι να κάνω;

Προσπαθώ για παιδί μετά από αφαίρεση μορφώματος. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ύστερα από τυχαία εξέταση (υπέρηχος), στην ηλικία των 36, αφαίρεσα λαπαροσκοπικά ένα μόρφωμα με πόρισμα τη σύνθετη υπερπλασία με ατυπία. Ξεκίνησα duphaston τη 15η με 25η μέρα του κύκλου και ταυτόχρονα προσπάθησα να μείνω έγκυος μέσω εξωσωματικής, χωρίς επιτυχία. Έκανα 2 στο σύνολο. Σε 2 άλλους γιατρούς που πήγα μου είπαν να βάλω σπιράλ προγεστερόνης συν από στόμα καθημερινά και μετά να προσπαθήσω για παιδί. Ο δικός μου γιατρός, όμως, μου είπε να συνεχίσω τα duphaston και κάθε 6 μήνες να κάνω βιοψία. Μου εξήγησε ότι το σπιράλ είναι βόμβα ορμονών και εγώ έχω ατυπία. Δεν είναι απλή υπερπλασία. Εσείς τι πιστεύετε;
Απάντηση:

Μου λέτε ότι αφαιρέσατε κάποιο μόρφωμα αλλά δεν μου λέτε από πιο όργανο αφαιρέθηκε: μήτρα, σάλπιγγες, ωoθήκες. Το πρόβλημα σας απ’ ότι φαίνεται είναι σύνθετο και δεν προσφέρεται το διαδίκτυο για πρόχειρες συμβουλές. Θέλει εξέταση εκ’ του σύνεγγυς όπως και έλεγχο όλων των ιστολογικών που έχετε κάνει.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v