Μαμά δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο: «οι κόρες μου με κρατούν δυνατή»

Μαμά δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο: «οι κόρες μου με κρατούν δυνατή»

Η Emma Mawdsley, που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και των λεμφαδένων πριν λίγο καιρό, θα υποβληθεί σε εξαντλητική χημειοθεραπεία. Μάλιστα, η 29χρονη μαμά αποφάσισε να ξυρίσει τα μαλλιά της πριν πέσουν, με τη βοήθεια των παιδιών της.

Η δύο κόρες της, 10 και 8 χρονών αντίστοιχα, την βοήθησαν να κόψει τα πλούσια μαλλιά της παρουσία συγγενών και φίλων που συμπαραστέκονται στη γενναία Emma. «Οι κόρες μου είναι καταπληκτικές. Μόλις έμαθαν ότι έχω καρκίνο, στάθηκαν δίπλα μου με αισιοδοξία και με βοήθησαν να παραμείνω θετική», λέει η 29χρονη. «Θέλω να παραμείνω θετική σε όλη τη διαδρομή αντί να κάθομαι και να κλαίω».

Η μαμά των δύο κοριτσιών ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο τον Φεβρουάριο. Δεν παρουσίασε συγκεκριμένα συμπτώματα ή άλλα προβλήματα υγείας αλλά μια μέρα, ενώ έκανε μπάνιο, παρατήρησε κάτι περίεργο στην περιοχή του στήθους. Στη συνέχεια έκανε εξετάσεις και έμαθε ότι είχε καρκίνο του μαστού και η ασθένεια είχε εξαπλωθεί επίσης στους λεμφαδένες.

«Όταν μου είπαν ότι είχα καρκίνο, ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν τα παιδιά μου», είπε η Emma. «Μέχρι τότε, ήμουν (ή μάλλον νόμιζα ότι ήμουν) υγιέστατη και έπαθα σοκ. Έπρεπε να κάνω εγχείρηση για να μου αφαιρέσουν έναν όγκο 28 χιλιοστών από το στήθος και οκτώ λεμφαδένες».



Η Emma πρόκειται να ξεκινήσει μια σειρά από χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οι κόρες της είναι πλήρως ενημερωμένες για την κατάσταση της υγείας της.

«Τους είπα από την αρχή ότι έχω καρκίνο και τις ενημέρωσα για όσα πρέπει να γίνουν αλλά και για τα συναισθήματά μου. Στην αρχή στεναχωρήθηκαν και έβαλαν τα κλάματα, αλλά είναι δύο γενναία κορίτσια. Όταν έκανα την επέμβαση, δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια μου κι εκείνες με βοήθησαν. Το ίδιο είναι έτοιμες να κάνουν και τώρα που ξεκινώ χημειοθεραπείες. Με βοηθούν να παραμένω θετική και αισιόδοξη και είμαι πολύ περήφανη για εκείνες». 

Πηγή: chroniclelive.co.uk

v