«Πάντα ήθελα παιδιά αλλά δεν μπόρεσα να κάνω - έμαθα να αγαπώ τη ζωή μου όπως είναι»

«Πάντα ήθελα παιδιά αλλά δεν μπόρεσα να κάνω - έμαθα να αγαπώ τη ζωή μου όπως είναι»

«Μπορώ να καταλάβω απόλυτα τις γυναίκες γύρω στα 40 που βλέπουν τη σχέση ή τον γάμο τους να λήγει χωρίς να έχουν κάνει παιδιά. Καταλαβαίνω τη λύπη τους όταν αισθάνονται τον χρόνο να τελειώνει κι ακόμα να μην έχουν γευτεί τη μητρότητα», λέει μια γυναίκα που δεν είδε ποτέ το όνειρο της μητρότητας να πραγματοποιείται.

«Πλέον στα 53 μου, δεν μπορώ να θυμηθώ τι τελείωσε πρώτο για μένα: το όνειρο της μητρότητας ή ο πόνος που δεν θα γίνω ποτέ μαμάς;

Όταν ήμουν πιο νέα, δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ πώς θα είναι η ζωή μου χωρίς να δημιουργήσω τη μεγάλη οικογένεια που ονειρευόμουν. Δεν αμφέβαλλα ούτε για μια στιγμή πως θα βρω τον σύντροφο των ονείρων μου, θα τον ερωτευτώ και θα κάνω μαζί του παιδιά - όπως οι περισσότεροι γύρω μου. 

Μάλιστα, πάντα νόμιζα πως έχω πολύ χρόνο μπροστά μου μέχρι να βρω τον κατάλληλο και να γίνω μητέρα, μέχρι που ο χρόνος μου τελείωσε. [...].

Πάντα έψαχνα τον κατάλληλο σύντροφο… Δεν ήθελα να κάνω παιδιά με έναν μπαμπά που δεν θεωρούσα ιδανικό, ούτε ήθελα να κάνω παιδιά μόνη μου. Μέχρι που τα χρόνια πέρασαν, και το πήρα απόφαση πως το κεφάλαιο μητρότητα τελείωσε για μένα. 

Πλέον, δεν χρειάζεται να μπαίνω στη διαδικασία να φαντάζομαι τη ζωή μου χωρίς παιδιά γιατί την ζω και έμαθα να την αγαπώ! Έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, έχω φτιάξει την καθημερινότητά μου όπως την θέλω και σταμάτησα να θρηνώ την οικογένεια που δεν έκανα… 

Εξάλλου, δεν είμαι η μόνη. Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι μισές (49,8%) των γυναικών μεταξύ 15 και 44 ετών το 2018 δεν γέννησαν ποτέ και από αυτήν την ομάδα, σχεδόν τέσσερις στις πέντε (77,2%) δεν παντρεύτηκαν ποτέ. 

Καταλαβαίνω τις γυναίκες που λαχταρούν παιδιά. Κι εγώ αυτό λαχταρούσα. Έχω πει πολλές φορές, μάλιστα, ότι η ζωή που ζω δεν είναι αυτή που ονειρευόμουν. Ωστόσο, από πολλές απόψεις, είναι μια ζωή πέρα από τις προσδοκίες μου. Έμαθα ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι να ζω τη ζωή που έχω, όχι να θρηνώ τη ζωή που έχασα».

Πηγή: today.com

v