Προωράκι γεννήθηκε τόσο μικροσκοπικό όσο το… αρκουδάκι του!

Προωράκι γεννήθηκε τόσο μικροσκοπικό όσο το… αρκουδάκι του!

Ο μικρός Chay Jefferys ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια όταν γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες. Από τότε, έχουν περάσει 10 μήνες κατά τους οποίους πάλεψε σκληρά με χρόνια πνευμονική νόσο μέχρι να καταφέρει να πάει επιτέλους σπίτι του!

Η 19χρονη μαμά του Chay, όσο το αγοράκι ήταν θερμοκοιτίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, έβαλε δίπλα του ένα μικρό αρκουδάκι για να του κάνει συντροφιά. Το μαλακό παιχνίδι, μάλιστα, ήταν μεγαλύτερο από το μικροσκοπικό προωράκι τις πρώτες μέρες της ζωής του!

Σήμερα ο μικρός Chay είναι 13 κιλά και, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε για τη ζωή του, κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του κάνοντας τους γονείς του «τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη γη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο μπαμπάς του. 

«Προς το παρόν χρειάζεται οξυγόνο, αλλά ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα. Πιστεύω ότι θα μεγαλώσει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του και θα είναι ένα υγιέστατο και χαρούμενο αγοράκι», ανέφερε η μαμά του. «Είναι ένας γενναίος μαχητής που ξεπέρασε πολλά εμπόδια και επέζησε παρά τις ανησυχίες των γιατρών πως δεν θα τα καταφέρει. Είναι ο ήρωάς μας». 

«Το ότι ήρθε σπίτι μετά από 280 μέρες στο νοσοκομείο, τον έχει βοηθήσει πολύ. Έχει αρχίσει να πιάνει πράγματα, να αντιδρά σε ερεθίσματα, να χαμογελά και να παίζει. Ελπίζω πως σύντομα θα τον δούμε να μπουσουλάει και σιγά σιγά να κάνει και τα πρώτα του βήματα», συμπλήρωσε ο μπαμπάς του μικρού Chay, λέγοντας επίσης πως πλέον είναι πιο μεγάλος από το αρκουδάκι του το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ. 

Πηγή: metro.co.uk

v