«Τη μια στιγμή η κόρη μου έπαιζε δίπλα μου υγιής και την επόμενη ήταν ετοιμοθάνατη»

«Τη μια στιγμή η κόρη μου έπαιζε δίπλα μου υγιής και την επόμενη ήταν ετοιμοθάνατη»

Τη μια στιγμή έπαιζε υγιέστατη και χαρούμενη και την επόμενη έπεσε ετοιμοθάνατη μπροστά στα μάτια της. Έτσι ανακάλυψαν οι γονείς της Evelyn πως η τότε 18 μηνών κόρη τους πάσχει από σοβαρό καρδιακό νόσημα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της ανέφερε σε συνέντευξή της στο Metro.co.uk πως η μέρα που ανακάλυψαν ότι η κόρη τους είναι άρρωστη, ξεκίνησε όπως όλες οι προηγούμενες. «Ήταν μια φυσιολογική μέρα, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020. Η Evelyn ξύπνησε κανονικά, πήγε στον παιδικό σταθμό, έπαιξε με τα άλλα παιδάκια, έφαγε, και στις 5.30 που σχόλασα από τη δουλειά πήγα να την πάρω. 

Όλα συνέβησαν λίγο αργότερα, ενώ ήμασταν σπίτι. Τη μια στιγμή έπαιζε δίπλα μου υγιής και γελαστή και την επόμενη χλόμιασε και λιποθύμησε μπροστά μου. Κάλεσα το 166 το οποίο ήρθε άμεσα, οι διασώστες μου είπαν ότι ήταν ετοιμοθάνατη και την μετέφεραν γρήγορα στο πιο κοντινό νοσοκομείο. Εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της υγείας της…», αφηγείται η μητέρα της 3χρονης, πλέον, Evelyn. 

Μετά από αρκετές εξετάσεις το κοριτσάκι διαγνώστηκε με σύνδρομο Brugada - μία γενετική νόσος που εκδηλώνεται με διαταραχές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα και αυξημένο κίνδυνο για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο συνέπεια κακοήθων κοιλιακών ταχυαρρυθμιών.

Οι γιατροί τοποθέτησαν στο παιδί έναν εμφυτεύσιμο καρδιομεταδότη-απινιδωτής (ICD), μια συσκευή που ειδοποιεί τον ασθενή (στην προκειμένη τους γονείς του) ότι παθαίνει καρδιακή ανακοπή, η οποία έσωσε την μικρή Evelyn στη διάρκεια 9 μηνών που την φοράει 11 φορές!

«Οι ελπίδες μου για την Evelyn είναι να μεγαλώσει και να έχει μια φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή, χωρίς να την επηρεάζει η κατάστασή της», λέει η μητέρα της. «Ωστόσο, θα έχει πάντα περιορισμούς ενώ δεν θα αφαιρέσει ποτέ την εμφυτεύσιμη συσκευή» συνεχίσει, και καταλήγει:

«Αγαπώ πολύ την κόρη μου. Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ. Σημαίνει τον κόσμο για μένα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει ασφαλής και υγιής».

Πηγή: metro.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v